Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra, koja je u subotu navečer na zadarskim adventskim trgovima konačno bar nakratko ugasila dosadnu kišu koja danima ometa odvijanje programa „Adventa u Zadru", prije izlaska na pozornicu istaknuo je kako je „bio ovih dana u mnogim gradovima i mjestima po Hrvatskoj, ali da je zadarski Advent najšarmantniji od svih, uređen sa stilom i ukusom".

Bio je to njihov drugi adventski nastup u Zadru. Naime, Dečak i ekipa su na zadarskom Adventu i lani dali su sve od sebe da zabave Zadrane i dokažu da su trenutno jedan od najboljih hrvatskih bendova. Uz to se Dečak se još jednom pokazao kao odličan animator - svojim je nastupom i komunikacijom s publikom podigao raspoloženje na razinu više, a u tome mu je sigurno dobro došla popularnost koju je stekao kao jedan od zabavnijih članova žiriju u emisiji „The Voice". S njihovom najpopularnijom pjesmom „Tango" i drugim svima znanim hitovima Vatra je nekoliko tisuća gledatelja na adventskim trgovima držala skoro puna dva sata, što je s obzirom na vremenske nepogode koje su nas pratile ovih dana pravi uspjeh.

Uoči koncerta, u 18 sati u crkvi sv. Šime, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić je uz pjesmu Katedralnog zbora upalio četvrtu svijeću došašća.