Zadar i dalje živi u adventskom duhu, čemu ovaj vikend pridonosi lijepo vrijeme. Treću svijeću došašća u crkvi sv.Šime upalila je rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Dijana Vican.

Nakon jutarnjeg programa s defileom Zadarskih mažoretkinja i subotnjih gastro iznenađenja u ponudi kućica, poput velikog Skradinskog rižota koji se spremao u Unusual Winter House, te dječjih zabava sa sv.Lucom, dan je završio sjajnim koncertom jedne od najpopularnijih dalmatinskih klapa, klapom Rišpet.

Ivo Amulić i ekipa iz Rišpeta držali su publiku, okupljenu uz kućice na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića, više od dva sata, svi su s njima pjevali pjesme iz sedam godina duge karijere - „Šta mi ljube oćeš kazat", „Kad je pošla ća", „Lumin", „Projdi mojon kalon", „Fališ mi", „Mislin samo na te"... Ipak, koncert je završen nekoliko minuta prije ponoći legendarnim hitom iz ere Tutti Frutti banda - „Stvari lagane".

Nakon pljuska u petak navečer, zbog kojeg je odgođen koncert Vanne, ovo je konačno bila jedna više nego ugodna adventska večer. Inače, sasvim je sigurno da će Vanna ipak nastupiti na „Adventu u Zadru 2019.", ali su organizatori u Turističkoj zajednici Zadra u dogovorima sa zagrebačkom zvijezdom oko termina koncerta.

 Marko Škugor nastupiti na adventskoj pozornici u četvrtak 19.prosinca, jer je njegov koncert u petak (takvi su petci ove godine) morao biti odgođen zbog kiše.

Nedjeljno jutro na „Adventu u Zadru" nastavljeno je dječjim programima na Adventu. a popodne u Gradskoj loži na Narodnom trgu uz Božićne priče s Gabrijelom Maštruko. U ponedjeljak u večernjim satima na adventsku pozornicu će izaći jedna od najuspješnijih zadarskih klapa - klapa „Munita".