ZADAR - Petak 13. neće ni sveta Luca zaštititi od kiše zbog koje će tog dana padati, pa se otvaranje Čarobnog otoka, adventskih događanja na otoku Pašmanu, pomiče za subotu.

Umjesto u petak, koncert Giuliana i Diktator bit će u nedjelju, a organizatori iz TZ Pašman darovat će mještane i goste s ekstra zabavom koju će u subotu prirediti grupa Pink noise.
Mjesto događaja su Neviđane, gdje je i lani na školskom igralištu podignuto prvo klizalište na zadarskom arhipelagu. Mali Pašmanci su proklizali. Odlični su u tome. Moglo bi se reći da bolje kližu nego što plivaju. Tako je to kada u Turističku zajednicu dođe poletna Petra Perinović, koja je lani krenula u veliku avanturu Adventa na otoku.

- Pokazalo se to odličnim događajem koji je dao živosti zimskom periodu na otoku. Imamo odlične povratne informacije, čak i najave gostiju kako će doći na Pašman ako se i ove godine organizira Advent, doznajamo od direktorice TZ.

Ona je jučer bila angažirana oko postavljanja klizališta, dok je bura derala, prateći vremensku prognozu da bi se odlučilo hoće li u petak riskirati ili otvorenje odgoditi.

Program je već sastavljen i objavljen: nakon Giuliana, na Pašmanu će pjevati estradna zvijezda Maja Šuput te popularna klapa Rišpet.

Pravi štih zimskoj čaroliji otoka dat će nastup klizačkog kluba „Medo" iz Zagreba. Oni će izvest „Bajku na ledu" u kojoj sudjeluje 50 izvođača.

Atrakcija kakva nije ni u Zadru viđena, bit će natjecanje na ledu u zorb loptama. Tzv. Bubble football novi je sadržaj u kojem će, nema sumnje uživati mali boduli s otoka Pašmana kao i Ugljana.

Predviđen je i malonogmetni turnir četiri kafića. Imat ćemo predstave za djecu, radionice, pripredit ćemo Badnje jutro za najmlađe, proslaviti Božić, puštati lamipone želja... teško je pratiti sve što Petra najavljuje. Doček  Nove godine nije predviđen. Svakako do 7. siječnja, do kada će u Neviđanima na Koledišću održavati i tradicionalne kolede u tri termina, na Pašmanu će se odvijati Advent za pet.