Bila je to još jedna sjajna večer „Adventa u Zadru 2019." - metalci iz „Opće opasnosti" u subotu su na adventskoj pozornici htjeli nadoknaditi punih devet godina nenastupanja u Zadru pa su publici na prepunim adventskim trgovima svirali puna dva i pol sata. Počeli svirati u 21:30 sati, a završili koji minut iza ponoći.

Redali su slavonski rokeri najveće hitove iz svoje 27 godina duge karijere - „Kriva si", „Da je Bog dao", „Tri rijeke" - ali i pjesme s posljednjeg albuma „Karta do prošlosti", koji je proglašen najboljim rock albumom u Hrvatskoj u 2019. godine.

Po slobodnoj procjeni TZ Grada Zadra koncert na trgovima Petra Zoranića i Pet bunara pratilo je preko 5.000 ljudi, a i ovaj je koncert pokazao da su ovogodišnji adventski dani najbolji od kada se organizira „Advent u Zadru".

Prije koncerta „Opće opasnosti" ispred adventske pozornice ponovno su se pojavili sv. Nikola i Krampus. Zadarskim su mališanima priredili Božićnu čaroliju s puno pjesme i plesa.

U 18 sati je u crkvi sv. Šime gradonačelnik Branko Dukić u pratnji zbora župe Stanovi odnosno Kraljice mira, na misi koju je predvodio župnik te župe don Marin Batur, upalio drugu adventsku svijeću.

Zadarski Advent nastavlja se u nedjelju jutarnjim programom za djecu odnosno radionicom „Božićna tvornica malih vilenjaka" do 13 sati, a bit će lijepo poslušati i Božićnu priču koju će u Gradskoj loži u 18 sati ispričati zadarska glumica Gabrijela Meštrović Maštruko i Maretići.

U 19 sati na adventsku pozornicu izlazi Domenica. Mlada nada hrvatske estrade održat će koncert koji je bio predviđen za petak, ali je odgođen zbog kiše.