Zadarska djeca su ove godine, na blagdan sv. Nikole, imala sreće: taj njihov dobri svetac i zaštitnik, kao i njegov vjerni pratitelj - strašni Krampus, zadužen za zločestu djecu, zajednički su odlučili da su sva djeca bila dobra. Krampus je bio bez posla, ostavio svoje brezine šibe kod kuće, a sv. Nikola je bombonima i drugim slatkišima darovao svu djecu.

A takvih nije bilo malo. Sv. Nikolu, njegove pomoćnike i Krampusa djeca su pronašla već na Forumu od kuda je društvo krenulo preko Kalelarge sve do adventskih trgova, kućica i pozornice gdje je svirala grupa "Jungle Boogie". "Zimsku bajku" i promenadu sv. Nikole po gradu priredila je tvrtka "Top Events" koja sa svojim glumcima, animatorima, plesačima i performerima svakog vikenda u jutarnjim satima priređuje kreativne radionice.

U subotu je na rasporedu radionica "Božićna tvornica malih vilenjaka", u 18:30 sati predstava "Sv. Nikola i Krampus" uz mini disco, sljedećeg vikenda radionica na temu sv. Luce, a za dva tjedna na temu Djeda Božićnjaka.

U jednom trenu se na Trgu Petra Zoranića pojavio još jedan sv. Nikola. Dok je onaj dječji zaštitnik bio u crvenoj odori, a ovaj drugi je bio u plavoj što je značilo da je na "Advent u Zadru" došao sv. Nikola - zaštitnik pomoraca. Bio je u društvu učenika zadarske Pomorske škole koji su ga pratili pjesmom.

Ispod Perivoja kraljice Jelene Madijevke uređene su jaslice u prirodnoj veličini. Uredili su ih djelatnici Tržnice Zadar sa scenografom Nenom Stojakovićem, dok su lutke izradili majstori Kazališta lutaka.

Kraj crkve sv. Šime prije dva dana je postavljena i kućica s rekvizitima KK Zadar, a tik do te kućice radnici "Nasada" uredili su zimsku snježnu sjenicu, sad već omiljeno mjesto za fotografiranje - pogotovo onih najmlađih. Postavljena je i kočija Djeda Božićnjaka na Narodnom trgu Zadrani, ali i turisti i posjetitelji našeg grada sve više žive u duhu Adventa, te skorog blagdana Božića i dočeka Nove godine.