Svoj je trideseti rođendan Marko Škugor, jedan od najboljih glasova i najtraženijih pjevača u Hrvata, kako mu tepaju i laskaju mediji, nedavno proslavio novim singlom "Deset anđela".

Znate kako to ide kada su Markove pjesme u pitanju: ništa nije teško, pa čak ni pad, kada je život prožet ljubavlju. U mjesec dana pjesma je na YouTube kanalu pregledana oko 300.000 puta, što znači da šibenski pjevač ponovno ima hit. Još je važnije kako će pjesma "Deset anđela", nakon što je u listopadu predstavljena spotom, prvi put uživo biti izvedena u petak na adventskoj pozornici u Zadru na koncertu koji počinje u 21:30 sati.

- Pjesma zaista ide jako dobro, a često je čujem i na radijskim stanicama. Prvi put ću je uživo izvesti u Zadru, pa se radujem premijeri, kaže Škugor koji je "Deset anđela" doživio kao identitetsku pjesmu, onu koja mu duhom i glazbenim izričajem u potpunosti odgovara.

Nenad Ninčević i Raay očito su Škugoru napisali pjesmu kakvu je priželjkivao. 

- Istina. To je pjesma koja je Mediteran i Dalmacija i koja govori o ljubavi. Pjesma za prve ljubavi ili vjenčanja. Baš mi se sviđa, priznaje Marko koji je pjevačku karijeru počeo nastupajući u klapama "Maslina" i "Kampanel", da bi prije šest godina kao solist i prvi tenor "Klape s mora" predstavljao Hrvatsku na Eurosongu. 

Od tadašnje europske "Mižerije" prošlo je dosta vremena, u međuvremenu je krenula Škugorova samostalna glazbena priča vezana uz dalmatinski pop zvuk, ali i uz prizvuke opernog pjevanja. Za vrijeme studija u Zagrebu pohađao je satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva, nekadašnjeg prvaka zagrebačke opere, koji mu je predviđao blistavu opernu karijeru, ali je Marku u srcu ipak bila dalmatinska pisma. No kako nam svjedoči, operna priča nije knjiga sa zaklopljenim stranicama.

- Planiram nešto za veće tržište, pa vjerujem kako će biti prostora da se nešto od tog opernog ubaci u pjesme. Probat ćemo, makar za svoju dušu. Istina je kako mi je pop glazba nekako najbliža. Uostalom sve što klape i pjevači danas rade možemo nazvati popom. Jasno, svatko ima svoj stil i svoju priču koju nastoji približiti publici, a ja sam se našao u mediteranskom pop zvuku, govori Marko. 

Ove je godine, kaže, u Hrvatskoj i Sloveniji odradio oko 70 koncerata, a posljednji u Zadru bio je u rujnu ispred "Kulta" i "Dišpeta".

- Bilo je puno ljudi i jako dobra atmosfera, pa sam se u Zadru dobro osjećao i proveo. U međuvremenu sam snimio novu pjesmu, pa sam posljednje vrijeme bio posvećen promociji pjesme. Nadam se da će je i u Zadru zavoljeti, onako kako je volimo svi koji smo sudjelovali u njezinom nastanku - očekuje Škugor dobru premijeru novog hita na adventskom trgu. Taj novi zadarski koncert bit će još bolji uvod u novi spektakl u "Lisinskom" gdje je prošle godine čak 12 dana unaprijed rasprodao dvoranu, pa ponovio koncert kako bi svi koji su htjeli, mogli doći na Škugorov koncert. Slično najavljuje za ožujak 2020. godine.

- Ne znam hoću li opet imati dva koncerta u "Lisinskom", bez obzira hoće li sve ulaznice biti rasprodane, jer moramo vidjeti kako publika diše. Zasad prodaja karata ide jako dobro, tako da bi dvorana mogla biti rasprodana i prije nego lani. To bi mi bilo izrazito drago - nadanja su hrvatske glazbene zvijezde, a prije "Lisinskoga" publika će ga moći vidjeti i čuti na zadarskom koncertu u petak u 21:30 sati.