Jure Lubina zadarski je student podrijetlom s Hvara i član grupe Muraj iz Zadra koji je upravo objavio prvu samostalnu pjesmu naziva "Najdraža moja".

Glazbom se bavi odmalena, a 2012. godine prepoznali su ga Faroski kantaduri, poznata vokalna grupa iz Staroga Grada čiji je član i dan danas. Pjevanjem u srednjoj školi u Jelsi uočio ga je Slavko Reljić, tamošnji voditelj zbora i jedan od organizatora kulturno-zabavnih događanja i daje mu dvije godine zaredom priliku da solistički nastupa u sklopu koncerta „Domovini s ljubavlju", uz bok s divom Majom Blagdan i poznatim opernim tenorom Domagojem Dorotićem. 

- Ti nastupi i dugi gromoglasni aplauzi prilikom izvođenja "Vilo moja" i "Da je meni s tobom kroz pasike" su mi bili svojevrsni signal i putokaz ako je bilo ikakve dvojbe da je glazba, tj. pjevanje nešto čime se želim baviti, izjavio je Jure.

U međuvremenu je upisao preddiplomski studij Kulture i turizma u Zadru koji uspješno privodi kraju, a za to je vrijeme pjevao 1. tenora u klapi Idro i sada u klapi Muraj. Posljednji Jurini značajni nastupi bili su s gradskom glazbom uz čiju je pratnju izvodio veliki evergreen Franka Sinatre „My way", među ostalim i na Festivalu brodova, mora i mornara „Dani u Vali" 2017. godine. 

- Želja za samostalnom karijerom od tada u meni je tinjala i u trenutku kada sam uštedio nešto novaca, odlučio sam snimiti vlastitu pjesmu i spot. Tako je nastala „Najdraža moja" koja je nedavno ugledala svjetlo dana. Pjesma je napravljena u mediteranskom pop stilu i govori o jednoj od najbolnijih emocija, a to je prekid ljubavne veze i patnja za voljenom osobom, ističe ovaj mladi pjevač.

Autor teksta je Željko Pavičić, za glazbu i aranžman su zaslužni Marko Tomasović i Aleksandar Valenčić, dok je spot djelo Tonija Banova i Tina Bilandžića.

Poslušajte ju!


View on YouTube