Nedavno preminulu opernu pjevačicu Montserrat Caballé večeras će u izvedbi čuvene Barcelone zamijeniti zadarska operna pjevačica Nela Šarić koja će u sklopu  Queenventiona to pjevati s Ivanom Ristanovićem Ristom.

Na Forumu će  večaras najbolji europski Queen real tribute sastav iz Beograda oživjeti njihovu glazbu u izvedbu u pratnji Muzikon orchestra. Na autentičnoj zadarskoj pozornici uz sv Donat,  nastupit će 50ak uigranih profesionalnih glazbenika izvodeći neke najveće hitove grupe Queen.

Nela Šarić izrazila je veliko zadovoljstvo i čast što će gostovati na ovom koncertu u duetu sa vokalistom Ivanom Ristanovićem.

- Sretna sam i počašćena što ću imati priliku utjeloviti glas tako jedne svjetske operne legende, Moserrat Caballe. Moram priznati kako nisam očekivala toliku profesionalnost i kvalitetu Queen real tribute sastava, koja se u dijelu tribute bendova s ovih prostora rijetko viđa. Mislim da Zadar još uvijek nije svjestan koga će imati prilike slušati na Forumu 20. srpnja, ali vjerujem da će tada postati svjestan.

Ivan Ristanović Rista, sin kulturnog atašea, koji je kao dijete obišao čitav svijet, je utjelovljenje i nevjerojatna reinkarnacija Freddia Mercury-a. U nekoliko navrata prilikom naše suradnje, posvjedočio sam ozbiljnosti i profesionalnosti Ristanovića i čitavog benda. Ljudi razgovaraju uz večeru na engleskom i potpuno su pred nastup fokusirani do detalja na izvedbu na bini. Svjestan da u glazbenom i scenskom nastupu izvodi glazbenog Messia, satima se upjevava pred koncert, a za scenski nastup održava vježbe sa profesionalnim koreografom - istaknuo je organizator Borut Gatara.

Završna večer glazbenog projekta Queenvention zakazana je u 21 sat.