Dug je popis za zabavu ovog vikenda!

Započinjemo s Queenventionom, glazbenim projektom posvećenom grupi Queen. Nakon večere sa Freddiejem u petak uz predavanje njegovog asistenta Petera Freestonea u atriju palače Cedulin u 20:45 sati, u subotu najveći europski Queen Tribute Band s frontmenom Ivanom Ristanovićem donosi spektakularan show od čak 50 vrhunskih glazbenika, redom članova simfonijskog orkestra koji će u specijalnom aranžmanu zajedno sa umjetničkim zborom izvoditi najveće uspješnice Queena, a u jednom trenutku će im se pridružiti i nadolazeća svjetska sopranistička zvijezda Nela Šarić. Na zadarski Forum dolaze u 21 sat!

Nakon ugodnog i neformalnog druženja na još jednom Banku, na Poljani iza Gradske knjižnice Zadar od 17 sati održava se program festivalskog karaktera - Derivat #1 - koji otvaraju Šumovi protiv valova. Nakon njih dRBonito donijet će nam prve plesne zvukove, a nakon njih predstaviti će se, premijerno u Zadru, The Siids, electro / dark / pop rock duo snažne energije i visoke estetike. Zatim slijedi velika rock eksplozija, LET 3 i Repetitori. Za one kojima ovakav glazbeni udar ne bude dovoljan, pomoći će 2nd floor na kojem vas očekuje underground electro techno acid koje će svirati El Commando / Mr.D / Lutor.
U prostoru bivšeg Gastra konačno se otvara Opera Club! Na programu je spektakl i bira se najbolje od najboljeg za prvi vikend otvorenja. Kasnije slijede tematski eventi koji će se objavljivati na Facebooku i Instagramu.

Iz Backstage Bara najavljuju još jedan gipsy jazz band na otvorenoj terasi, ali ovaj put ekipa je iz Zagreba. Oridano bend čine Orjen Ridanovic, Aldo Fosko, Milivoj Majdak i Gustav Barisin. Osnovan je u proljeće 2010. godine nakon slučajnog susreta na jazz radionici u Istri nakon čega su shvatili da dijele jednaku strast prema gipsy jazz glazbi i Djangu Reinhardtu. Od 2011. do 2018. godine pojavljivali su se na mnogim lokalnim i internacionalnim događanjima, klubovima i festivalima. U Deja Brew Pub na subotnji live dolazi Marko Chvarko u 22 sata.

U zadarsku Varoš po drugi put dolazi kraljica trash glazbe - Renata Končić - Minea! Terasa Dišpeta i Kulta je spremna za još jednu veliku noć. "Rano", "Mimo zakona", "Uberi ljubicu", kao i mnogi drugi hitovi ponovno su na staroj adresi od 21:30.

U lounge&bar Ledani ovog vikenda sasvim posebne zabave: brazilska "Wanna See Some Real Dance?" u petak i "Angel and Demons" s DJ Meshijem u subotu! 

U Berekinu ove subote zabavljat će vas Festivo band, kojeg slijede Svirci noći, klapa Munita i tamburaški sastav Korak. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme! I dok vas u Harboru na dinner & dancing zabavama čekaju Trio Spectar i zadarski Zoom bend, na glazbenim večerima u restoranu Congo pizza/pasta zabavljaju vas Damir Sutlović (klavijatura) i Frane Bubičić (gitara).

Ugodan vikend!