Prije Derivat #1 festivala, donosimo intervju novinarke Mare Knežević s Borisom Vlastelicom, vokalom benda Repetitor koji nastupa ovog petka u Zadru. Upoznajte ih!

Nastupate pred zadarskom publikom na festivalu koji u grad vraća rock`n`roll, kako se osjećate po tom pitanju?

Kao da rock`n`roll nije nikad ni otišao. Jako nam je drago da smo pozvani na takav festival.
 
Što zadarska publika od vas može očekivati u toploj srpanjskoj noći?

U Zadru smo već svirali pred pet godina i publika koja je tada bila zna dobro šta očekivati, a oni koji nisu neka dođu, neće se pokajati.

Vaša energija je neupitna, koliko se "dajete" na svirkama, kako se osjećate poslije?

Bez obzira koliko ljudi bilo u publici ili kakvi su uvjeti mi dajemo sebe sto posto, uvijek sviramo na maksimumu, šta god bilo poslije. A bilo je svega, pa prošli put u Zadru je Ana-Marija svirala sa slomljenom nogom. Nema stajanja.
 
Nastupili ste na najvećim regionalnim festivalima, a u Zadru vas čeka nastup na prvom izdanju malog, lokalnog festivala. Što vam je draže i na kakvim pozornicama se najbolje snalazite?

Sve ima svoje, na manjim binama smo mi bliže pa razmjenjujemo sve vrijeme vibracije, a kad je veća bina ima više mjesta da se razmašeš.. Ustvari, srednje bine su najbolje.
 
Kroz 14 godina koliko postojite zaradili ste svoj uspjeh na vrh, što vam je na tom putu bilo najteže i čemu se danas najviše veselite?

Najteže je bilo i ostalo probijati se kao nezavisan bend. Tu smo zahvalni što imamo publiku kakvu imamo koja je uspjela prepoznati da smo tu da ostanemo. A veselimo se zajedničkom radu, to nas i dalje inspirira i nekad se čini da smo još na početku.
 
Zašto se zovete Repetitor?

To je sprava koja prima signal i šalje ga dalje, ponavlja ga. Poslije 70 godina postojanja rock`n`roll-a svjesni smo da ne sviramo ništa novo, to su ta dva tri akorda i udri, ali to ne znači da ta stara osnova ne može da bude relevantna danas. Tog zadatka smo se uhvatili prije 14 godina i evo nas i dalje.

Za sada toliko, puno vam pozdrava i dobrodošli nam u Zadar još jednom!

Hvala i bolje vas našli.