Inicijativa Mišancija najavila je Banak na Derivatu #1 koji će se održati u petak, 19. srpnja od 17 do 20 sati u dijelu između Gradske knjižnice Zadar i Obrtničke škole. Banak na Derivatu je jednako kao i Banak na rivi, mjesto ugodnog provođenja popodneva, dnevni boravak, mjesto susreta, druženja, smijeha i ćakule.

Organizatori su pripremili buvljak, hranu, piće i vrhunsku glazbenu podlogu uz radionice kao što su kreativna radionica za djecu, radionica izrade bedževa, radionica izrade javne baze lokalnih proizvođača i pružatelja usluge te predstavljanje reciklažnog otpada nadin.artikal.

Sve ovo predstavlja zagrijavanje za Derivat #1, nakon čega će ljetna noć u Zadru, 19. srpnja podrhtavati soničnim udarima dva uvjerljivo najbolja live acta u regiji: Repetitor i Let 3 koji ekskluzivno za ovu priliku u Zadru svira samo svoja prva dva albuma. Bogat line up otvara se bendom Šumovi protiv valova, zatim slijede dRBonito pa D. Klemenza i The Siids da bi prema jutru otišli na 2nd stageu plesnim ritmom uz El Commanda, Mr.D-a i Lutora.