Još samo dva dana dijele nas od prvog dana Queenventiona i prvog izdanja festivala Vaicanto, posvećenog liku i djelu Freddia Mercurya i grupe Queen.

U Palaču Cedulin, u petak, 19. srpnja, stiže Freddiev osobni asistent, Peter Freestone, koji će održati panel posvećen Freddiu, sa prezentacijom foto i video zapisa iz njegove privatne arhive. Freestone je čovjek od Freddievog najvećeg povjerenja, koji mu je vodio organizaciju svih aktivnosti, doma, kostimografije, čovjek koji zna sve o Mercuryu, koji ga je iznimno poštovao i oporučno mu ostavio pola milijuna funti u naslijeđe kao nagradu za njegov dugogodišnji rad. Freestone će Zadranima i njihovim gostima govoriti o Freddiu iz jedne druge perspektive koja je manje ili potpuno nepoznata javnosti. Kako u svojim intervjuima kaže, Freddie je bio najdivnija osoba koju je poznavao, istinski prijatelj i osoba na koju se mogao osloniti. Freestone je uživao Freddievo potpuno povjerenje.

Freestone je surađivao na scenografiji i kostimografiji filma Bohemian rhapsody, tom prilikom skicirajući sve detalje njegove kuće Garden Lodge, u kojoj filmska produkcija nije imala dopuštenje ući, kao i najsitnijih detalja, poput sadržaja njegove torbe koju je nosio sa sobom na brojnim turnejama. Freestone će u Zadru otvoriti svoju privatnu zbirku fotografija i video materijala, održati predavanje i odgovarati na pitanja Freddievih poklonika.

Nakon predavanja, u restoranu Atrij slijedi degustacija nekih od omiljenih jela Freddia Mercurya, koje mu je Peter osobno pripravljao i za to restoranu Atrij dostavio detaljne recepte. U festivalu ovog vikenda, restoran Kornat nudit će Freddie Mercury menu, stoga će Queenvention zaista donijeti jednu lijepu sinergiju druženja, razmjene informacija, predivnog glazbenog iskustva i gastro priče.

Queen real tribute symphony koncert na Forumu, kao centralno događanje Queenventiona, održava se u subotu, 20. srpnja, a ulaznice se još uvijek se mogu kupiti za kategoriju stajanje i VIP. Ulaznice za sjedenje su rasprodane. Interes je izniman, tako da vrijedi ulaznicu osigurati čim prije. Preko 20 najvećih skladbi grupe Queen izvest će najbolji europski Queen tribute bend, u pratnji simfonijskog orkestra i zbora Muzikon, pod vodstvom dirigenta Miloša Jovanovića, na jednoj od ljepših hrvatskih pozornica. Glavni akter ovog glazbenog showa je Ivan Ristanović, vokal koji utjelovljuje lik Freddia Mercurya, čiji glas, ali i stas, uvelike podsjeća na omiljenog nam glazbenika.

Fanovi Queena imaju priliku uživati u vrhunskoj glazbenoj izvedbi svojih omiljenih pjesama uz koje je odraslo nekoliko generacija.

Mnogima je glazba grupe Queen podsjetnik na bezbrižne dane njihove mladosti, tako da ne sumnjamo kako će ovaj koncertni show biti okidač za najljepše emocije, koje će pretvoriti večer na Forumu u nezaboravno iskustvo.
Službeni after party održava se u klubu Guma - ulaz uz koncertne ulaznice.

Ulaznice za koncert na Forumu možete nabaviti i preko nagradne igre 057info portala, dostupne na linku.