Queenvention 2019. donosi gostovanje koje Freddijevi ljubitelji iz više razloga neće propustiti.

Razlog br. 1 - gdin Peter Freestone, prijatelj i suradnik, je najbliže što ćemo ikada imati priliku biti uz Freddieja Mercuryja. Bio je njegov 15-ogodišnji osobni asistent, kuhar, kostimograf, tour manager i najbolji prijatelj (ne partner), kao i njegovatelj u odmakloj fazi Freddiejeve kobne bolesti. Oporučno je od istoga naslijedio pola milijuna funti te je hodajuća enciklopedija o životu i pravom licu velikoga Mercuryja. Freddieja pamti kao najdivnijeg i najodanijeg prijatelja kojeg je ikada imao.

Razlog br. 2- Freestone je surađivao na scenografiji i kostimografiji filma Bohemian Rhapsody, tom prilikom skicirajući sve detalje njegove kuće Garden lodge, u kojoj filmska produkcija nije imala dopuštenje ući, kao i najsitnijih detalja, poput sadržaja njegove torbe koju je nosio sa sobom na brojnim turnejama. Freestone će u Zadru otvoriti svoju privatnu zbirku fotografija i video materijala, održati predavanje i odgovarati na pitanja Freddiejevih poklonika.

Razlog br. 3 - Nakon predavanja, u restoranu Atrij slijedi degustacija nekih od omiljenih jela Freddieja Mercuryja, koje mu je Peter osobno pripravljao i za to restoranu Atrij dostavio detaljne recepte. U vikendu ovog festivala, restoran Kornat nudit će Freddie Mercury menu, stoga će Queenvention zaista donijeti jednu lijepu sinergiju druženja, razmjene informacija, predivnog glazbenog iskustva i gastro priče.

U priču posvećenu Freddieju Mercuryju uključuli su se brojni suradnici, pa tako Dinner with Freddie posjetiteljima donosi vrijednu nagradnu igru "IT`S ALL ABOUT FREDDIE".

Freddiejev prepoznatljiv znak su bili izbočeni prednji zubi, zbog kojeg su mu vršnjaci u djetinjstvu dodijelili nadimak „zubati", a kasnije se kroz čitav život bojao zubara.

Queenvention prijatelji iz Dental centra Dekorti obožavaju zubarske izazove i Freddieja Mercuryja, te naravno dolaze na Queenvention. Dva najsretnija posjetitelja-kupca ulaznica za Dinner with Freddie, daruju sa dvije vrijedne zubarske usluge:

1. Nagrada: Pregled i čišćenje zubiju

2. Nagrada: Izbjeljivanje zubiju

U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi KUPCI ulaznica za Dinner with Freddie, na način da svoju ulaznicu ubace u nagradnu kutiju na tom događanju, na kojem će se pri kraju programa izvući dva sretna dobitnika.

Karte za Dinner with Freddie i Queen real tribute symphony se prodaju u sustavu Eventim, u Vakanza ugostiteljskoj kući na rivi (kod mula), te na dvije pop-up lokacije od 13.07. - Narodni trg i ispred Arheološkog muzeja.

Karte za centralno događanje - Queen real tribute symphony u kategoriji SJEDENJE su rasprodane, te su na raspolaganju kategorije STAJANJE-PLESANJE te VIP BARSKI STOL za ekipu. Na lokaciji će biti nekoliko opremljenih barova, a piće večeri bit će vrhunska Stylonychia vodka, koju je Freddie Mercury obožavao.