Turistička zajednica grada Biograda na Moru objavila je program događanja za mjesec srpanj u sklopu projekta Biograd Summer 2019.

Tako će se u Biogradu kroz srpanj na području cijelog poluotoka organizirati razna događanja od kojih se izdvaja Biograd Street Music Festival koji će svečano otvorenje imati 8. srpnja na Rivi u Biogradu. Ovo je treća godina održavanja Festivala, a s obzirom na pristigli broj prijava možemo slobodno reći kako je ovo Festival s najviše izvođača dosad. Prijave su stigle doslovno iz cijeloga svijeta pa ćete tako na sedam punktova na Rivi svakodnevno do rujna od 20 sati moći uživati u performansima raznih zabavljača koji će svoj talent pokazati građanima Biograda i njihovim gostima.

Na Narodnom trgu, popularno znanom kao Trg Brce, održavat će se kulturni program u vidu kazališta pod zvijezdama i susreta dalmatinskih klapa. Već 10. srpnja očekuje vas kazališna komedija koja je trenutno jako popularna u cijeloj državi, a u kojoj glumi Slavko Sobin. Sobin je osim kao odličan glumac poznat i kao odličan plesač što je dokazao u showu Ples sa zvijezdama gdje je osvojio prvo mjesto, međutim u `Političaru` pokazat će što je to iza kulisa svakodnevne politike. Dječja lutkarska predstava iz Splita dolazi u goste 15. srpnja, a 23. srpnja stižu `Brodolomke` - dirljiva i tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. U ovoj predstavi pojavljuju se poznate glumice poput Ecije Ojdanić, Darije Lorenci Flatz, Ane Maras Harmander i Sanje Milardović. 

Na trgu Brce 17. srpnja održava se i tradicionalna Večer klapa koja svake godine iznova oduševljava sve ljubitelje izvorne dalmatinske pisme, a 28. srpnja u goste dolazi dubrovačka klapa Kaše.

I centralni park u Biogradu koji se nalazi u blizini autobusnog kolodvora bit će ovo ljeto jedno od mjesta događanja pa će se tako u parku održavati male gastro feštice pod nazivom Bokun tradicije, a ovaj park je također idealan za održavanje noćnih piknika Summer Night Picnic na kojima će nastupati razni bendovi poput AKA Crescendo i AJ Trio & Elena Stella.
Mjesec srpanj završit će uz odličan koncert Marka Kutlića, Adalbert Turner Junci i Jazz orkestra hrvatske vojske koji će nastupati ispred Gradske uprave na Rivi u Biogradu.

Paralelno s ovim bogat koncertni program organizirala je i hotelska kuća Ilirija d.d. pa će tako u srpnju na bazenu Ilirija nastupati popularni hrvatski izvođači: Parni Valjak, Ansambl Lado i Željko Bebek.

U dvorištu crkve Sv. Stošije 19. i 20.7. Gradska glazba Biograd organizirat će drugu godinu zaredom Jazz & Wine Fest.