Do kraja tjedna znat će se hoće li menadžeri britanske pjevačice kosovskih korijena, Rite Ore, u njezin ovoljetni raspored od 9 nastupa po europskim festivalima od 12. srpnja do početka rujna, "ugurati" Zadar.

Za samostalni nastup u Zadru od svega 60 minuta, jer ta pop pjevačica atraktivnog izgleda uglavnom sudjeluje na festivalima kao jedna od izvođačica, dobila bi 200 tisuća eura.

Pregovore vodi direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Mario Paleka, koji ima podršku gradonačelnika Branka Dukića. Umjesto Jazine Open Aira, koji je završio prije dvije godine kao pokušaj da Zadar postane ljetna koncertna destinacija, nova lokacija je Višnjik. Ukoliko se koncert dogovori, SRC Višnjik će to organizacijski iznijeti, rekao nam je direktor Denis Karlović dodavši kako sve informacije idu preko Ureda grada.

Gradonačelnik Dukić u komunikaciju s javnošću uključio je PR stručnjaka Jerka Trogrlića, također pod uvjetom da se koncert dogodi. To će se znati u roku od 48 sati, potvrdio nam je Trogrlić.

O čemu ovise pregovori, to je pitanje slobodnog termina, novca i ostalih agencijskih uvjeta, na koje će konačne odgovore dati direktor TZ Grada, Mario Paleka.