Od 25. lipnja do 2. srpnja održat će se Capoeira kamp u Sv. Filip i Jakovu u organizaciji Capoeira Carcara iz Berlina u suradnji sa Udrugom U Pokretu In Flux iz Zadra.

Majstor capoeire Mestre Fumaca Sidney Martins dolazi sa 18 učenika svoje škole Capoeira Carcara na održavanje kampa u kojem se provode radionice capoeire za članove i širu javnost. Svi koji se žele okusiti u ovoj raznolikoj plesno-borilačnoj vještini mogu se pridružiti, bez obzira na predznanje i uzrast. Radionice će se održavati u kino dvorani i na plaži u Sv. Filip i Jakovu. 

Voditelj Sidney Martins je glumac, majstor capoeire i kulturni menadžer. Rodom iz Brazila, živio i radio je u Rio de Janeiro, Rimu i Berlinu. Osnivač je capoeira škole Capoeira Carcara u Rimu i Berlinu i filmske produkcijske kuće Cinema Negro koja promovira afro-brazilijansku kulturu.

Capoeira je brazilski nacionalni sport, nastao kao borilačka vještina afro-brazilskih robova u 18. stoljeću. Poznata je kao plesno-borilačka vještina po cijelom svijetu koja spaja elemente akrobatike, plesa, samoobrane i glazbe. Capoeira se izvodi u krugu (roda) u kojem capoeiristi pjevaju, plješću i sviraju instrumente, podržavajući dvoje „igrača" u sredini kruga. 

Capoeira je više od vještine, ona je kultura i životna filozofija koja veliku važnost pridodaje zajedništvu, poštovanju i nenasilju. Prigodna je za sve ljubitelje pokreta, glazbe i druženja. U sigurnom okruženju, svatko može isprobati sebe u ovoj zabavnoj, ali i zahtjevnoj vještini. A tko padne - taj se može i ustati. kažu capoeiristi.

Raspored radionica je u nastavku:

26.06. 17.00 - 18.30 sati Kino dvorana Sv. Filip i Jakov
27.06. 18.00 - 20.00 sati Plaža iza Banja Sv. Filip i Jakov
28.06. 18.00 - 20.00 sati Plaža iza Banja Sv. Filip i Jakov
29.06. 18.00 - 19.30 Trg pet bunara, Zadar
30.06. 18.00 - 19.00 Kino dvorana Sv. Filip i Jakov

Prijave i informacije možete dobiti na mobitel 095 379 1234 ili e-mail [email protected]