Još su dva dana ostala do početka gaming eventa LevelUp, koji će se održavati u Kneževoj palači i Muzeju antičkog stakla u Zadru od 28. do 30. lipnja. Osim turnira u poznatim igrama Fortnite i FIFA, održat će se i edukativna predavanja vezana uz igre koje će voditi profesori i developeri svakodnevno uključeni u gaming industriju.

Vlasnica tvrtke Mikronis, organizatora turnira, Gordana Puhelek, kaže kako su prijave pri kraju te da oni koji bi se željeli poigrati, educirati, a i osvojiti lijepu nagradu, to učine što prije na linku eventa.

- Za organizaciju LevelUpa izabrali smo Zadar jer smo htjeli posebnu destinaciju, a kako je Zadar proglešen Europskom top destinacijom 2016. godine, zaključili smo kako ćemo ovdje na najbolji način spojiti igru, edukaciju i humanitarni dio. I same lokacije su izvrsne - Kneževa palača i Muzej antičkog stakla, koje svojim spojem antičkog i modernog daju posebnu dimenziju ovom događaju, kaže Puhelek.

Sami event podijeljen je u dva turnira u Fortniteu, jedan na Lenovo Legion računalima i drugi na HP Omen, te onom u Fifi 19 na PlayStationu. Uz sami turnir na Mikronisovim Avenio računalima prezentirat će se uspješne hrvatske igrice Scum i Gas guzzler. Najbolji će osvojiti vrijedna gamerska računala i PlayStation, no bit će tu i utješnih nagrada poput gamerskih slušalica, tipkovnica, miševa... Svi sudionici dobit će i gamerske majice.

- Nema dobnih ograničenja, nama su igrači svi oni koji imaju volju za sudjelovanjem, od najmlađih do zrelih ljudi. Svima želimo lijepu zabavu i kvalitetno učenje, budući da će na našim predavanjima moći čuti puno korisnih stvari, npr. o tome kako moramo biti umjereni u korištenju tehnmologije da tehnologija ne bi koristila nas. Prihod od dnevnih ulaznica za predavanja, koje ćemo naplaćivati 15 kuna, donirat će se za uređenje čekaonice na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar, kaže Puhelek.

Inače, Mikronis je u vrijeme održavanja turnira pripremio posebne popuste u svojoj zadarskoj poslovnici na adresi Bana Josipa Jelačića 1. U njoj svi gameri mogu na licu mjesta vidjeti i isprobati Avenio Gepard računala.

Za kraj spomenimo kako će Zadrani na ovogodišnjem LvLUp evenut imati priliku upoznati dva poznata lica hrvatske YouTube scene. Ivan Rado ili Malajski Tapir sa svojih 215.000 pretplatnika na YouTubeu jedan je od najvećih i najpoznatijih youtubera u Hrvatskoj, pa čak i regiji. Poznat je kao veliki fan nogometa i Fife, koja je jezgra njegovog kanala te najigranija i nagledanija igra. Archer7 je još jedan hrvatski youtuber koji je svoju karijeru započeo prije dvije godine te je u vrlo kratkom roku prešao preko 120 tisuća preplatnika. Najpopularnije igre njegovog kanala su Fortnite, Brawl Stars, FIFA , GTA i mnoge druge.