U srijedu, 26. lipnja 2019. godine u organizaciji Turističke zajednice grada Paga, nastupom klape Šufit na Trgu Petra Krešimira IV s početkom u 21 sat, započinje Paško kulturno ljeto.
U sklopu "Paškog kulturnog ljeta" koji će trajati više od 2 mjeseca održat će se brojni koncerti, kazališne predstave, performansi, izložbe, kreativne radionice, Smotra klapa otoka Paga, etno večeri, nastup KUD-ova, Pag art Festival, Paški srednjovjekovni festival...
Po prvi puta ove godine, od 29.-30. lipnja održat će se Fortica festival. U dva dana Festivala nastupiti će brojni D.J.-i, domaći glazbenici i producenti, a sudionici i ljubitelji plesne elektroničke glazbe uživat će u bogatom glazbenom programu. Festival će se održati na srednjovjekovnoj utvrdi Fortica koja se nalazi na južnom dijelu otoka Paga u neposrednoj blizini Paškog mosta. U sklopu Festivala organiziran je i brod „Festini line" koji će posjetitelje sa rive u Pagu uz nastup DJ-eva dovesti na utvrdu prije nastupa glavnog izvođača benda „Niplepeople".
Također, od 22.-27. srpnja održat će se 60. jubilarni Paški ljetni karneval . Tradicionalna manifestacija trajat će 5 dana uz ples pod maskama, jedinstveno paško kolo i zabavni program.
Svakodnevno će se na gradskim trgovima i frekeventnim lokacijama u gradu i šire održavati raznolika kulturna događanja. Gosti grada Paga tijekom ljetnih mjeseci, sve do sredine rujna do kada traje Paško kulturno ljeto, moći će uživati u bogatom i zanimljivom programu. U Kneževom dvoru i u crkvi Sv. Jurja izmjenjivat će se izložbe raznih autora. Ove godine se Paško kulturno ljeto, osim po brojnosti događanja, ističe kvalitetom i raznolikošću sadržaja.
Organizator i pokrovitelj: Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag