U D8 Rock Cafeu u petak se sprema humanitarna gastro-rokerska fešta. Zadarski bajkeri poznati su po humanitarnim akcijama, ali i ljubavi prema kvalitetnoj glazbi, hrani i piću. Sve to, uz pomoć sponzora i nekoliko entuzijasta, odlučili su spojiti u događaj koji ima glavni cilj prikupiti sredstva za pomoć Eni Škodi.

Desetogodišnja djevojčica s Paga rođena je s genetskom bolešću neurofibromatozom tip I-NF, a sve troškove skupog liječenja uglavnom snose njeni roditelji. Kako bi im olakšali, u D8 su odlučili uz svirku zagrebačke garažne atrakcije Thee Melomen organizirati prodaju hamburgera sa specijalnim ljutim umacima koji će se zalijevati pivom iz poznate zadarske zadružne pivovare.
Za pivo se brine Brlog, ljute umake je spremila kaštelanska craft senzacija Juta spiza, medijski pokrovitelj akcije je emisija Radija 057 Blues Bar, a za glazbeni program kvartet čija je misija pravovjerni garažni rock.

Thee Melomen će na premijernom zadarskom nastupu promovirati nedavno objavljeni album "Disappear" i zvuk bazičnog rock`n`rolla naslonjenog na zvuk The Sonicsa, New York Dollsa, Ramonesa... Nerijetko podsjete i na kreatore britanskog blues booma šezdesetih: Stonese, Animalse i The Yardbirdse, ali odmjeravanje s velikanima za njih je manje bitno. Važnije je unijeti se u lice pomodarstvu današnjeg indie rocka.

Zagrebačkom kvartetu na usnoj će se harmonici pridružiti Tomislav Žalac iz Erotic Biljan & His Heretics, bratskog benda koji je prije nekoliko mjeseci u D8 otprašio koncert za pamćenje.

Početak programa zakazan je u 19 sati. Minimalna donacija za hamburger bit će 20 kuna, dok će prihod od svirke/pića također biti proslijeđen za pomoć Eni.