U Zadru će se po treći puta u subotu, 1. lipnja održati Wine & Music. Događanje je to koje povezuje vrhunska vina, ugodnu glazbu i izvrsne delicije kojeg organizira tvrtka Eno expert. Podupiru ga Županijska komora Zadar i Zadarska županija te grad Zadar. 

- Wine & Music ima za cilj promovirati kvalitetne vinare, proizvođače hrvatskih delicija i stvoriti pogodne poslovne mogućnosti kroz umrežavanje s ugostiteljima zadarskog područja. Vinima zadarskog područja kvaliteta raste i drago nam je da će to na ovoj manifestaciji biti i predstavljeno, objasnio je Miodrag Hruškar iz tvrtke Eno expert iz Zagreba. 

Gosti će tako moći uživati u čitavoj paleti raznovrsnih vina renomiranih hrvatskih vinara, a to su PZ Maslina i vino, Vinarija Škaulj, Vinarija Jokić, Vina Fiolić, Vina Arbanas, Vinarija Karaba (Zadarska županija) , Vinarija Testament, Agro Maleš, OPG Davor Livaić (Šibensko-kninska županija) i četiri kontinentalne vinarije: Vina Sokač (Stubičke toplice), Vina Posavec, Vinarija Kos (Zelina) te Vinarija Voštinić-Klasnić (Ivanić-Grad). 

Za delicije pobrinula se Sirela koje će predstaviti raznovrsnu ponudu sireva, od blagih, neutralnih do punih, dozrelih, ali i Agro Maleš će uz vina predstaviti tradicionalni dalmatinski pršut. Ove godine dolazi i mladi istarski maslinar Andrea Brečević koji će prezentirati svoj brand Rheos iza kojeg se kriju ekstra djevičanska maslinova ulja.

- Tvrtka Eno expert do sad je organizirala više Wine & Music druženja u Zagrebu, no zbog pozitivnih reakcija zadarske publike na dva prethodna Wine & Music-a u Zadru, odlučili smo da se on svakako mora ponoviti i ove godine, istaknuo je Hruškar. 

Zadar nije odabran slučajno, jer uz vrsne vinare, tu žive i brojni vinoljupci. Preko stotinu njih dodatno znanje o vinima steklo je zahvaljujući tečajevima koje u Zadru održava upravo tvrtka Eno expert. 

- Zadarska županija s radošću prihvaća ovakve događaje koje obogaćuju sveukupnu ponudu Grada i županije. Osim u turističkom smislu, mislim da je ova manifestacija važna i za žitelje Zadarske županije koji najčešće nisu upoznati s ponudom poljoprivrednih proizvođača, izjavila je Olja Radulić, savjetnica za ruralni i otočni razvoj iz Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj.

Uživanje u finoj kapljici glazbeno će pratiti Acoustic duo Mateja i Hrvoje. Cijena ulaznice je 100 kuna, a uključuje čašu s logotipom koja ostaje posjetitelju te neograničeno kušanje vina i delicije od 20 sati pa sve do ponoći.