Ove subote održava se 3. izdanje Banka na rivi, veselog okupljališta svih generacija koje na jednom od najljepših mjesta u gradu dolaze na druženje uz hranu, glazbu, radionice, buvljak... Organizatori šalju poziv svima koji se vole družiti vani, na zraku i u prirodi.

- Uzmi dekicu, dođi na rivu, pozovi susjeda na banak, ručaj s prijateljima u prirodi, podrži lokalne umjetnike, proizvođače i OPG-ove, baci televiziju kroz prozor i sudjeluj u buvljaku - jer tvoje smeće nekome je blago, poručuju organizatori iz Mišancije.

Svi su pozvani da na buvljak donesu stvarčice koje više neće koristiti i nemaju gdje s njima, a svi koji stvaraju i bave se ručnim radom da dođu i izlože svijetu ono što su napravili. Organizatori će postaviti konope za vješanje stvarčica i priskrbiti ponešto plahti, ali sudionicima savjetuju da sami ponesu podložak za štandić kao što su stolić i dekica. Potiču se i principi trampe - uzmi što ti treba - ostavi što ti ne treba.

- Sve zainteresirane molimo da se jave u inbox Mišancije ili Banka u dvoru i najave svoj dolazak kako bi mogli organizirati prostor.

Što se tiče hrane i pića, kave će biti kroz cijeli dan i u subotu ne morate kuhati ručak. Ove subote na meniju će se naći falafel, jelo koje ima dugu povijest, potječe iz Egipta te se proširilo na istočni Mediran, Afriku, a sada i na cijeli Zapad. To su su kuglice od slanutka, raznih biljaka i začina. Bit će tu i domaćeg soka od mente i matičnjaka i finih slastica.

- Kako se ne bi čuli samo naši glasovi, dječji smijeh, lavež pasa i udaranje žlica o tanjure za skladnu glazbenu atmosferu i virtuoznu improvizaciju na licu mjesta pobrinuti će se Karlo Žampera, Stanko Gabre Martinac i Mateo Olić, kaže Zrinka Džoić iz Mišancije. 

U pripremi je i kreativna radionica za djecu koja će trajati od 13 do 15 sati. Nora Kulaš će na zabavan i zanimljiv način aktivirati dječju istraživačku snagu i tako razvijati njihovu maštu i apstraktno mišljenje. Zbog planiranja potrošnje materijala na radionici, djecu prijavite za sudjelovanje u inbox eventa ili stranice Mišancija na Facebooku.