U HNK Zadar sinoć je održana 17. Smotra glazbenih aktivnost osnovnih škola Zadarske županije. Na Smotri je sudjelovalo šest škola s ukupno 267 učenika i 9 voditelja te 4 korepetitora. Sudjelovali su dječji zborovi, dječje klape te folklorni ansambli sa šarolikim programom umjetničkih popijevki, tradicijske glazbe te obradama popularne glazbe.

Osnovnu školu Biograd predstavili su orkestar, zbor i mali zbor Bodulići, koji su nazočne posebno oduševili Fiamengovom "Piva klapa ispo` volta". OŠ Vladimira Nazra iz Škabrnje pjevao je Vjeruj u ljubav i Don`t stop me now, dok su Stanarci interpretirali Mozarta. Voditelj Tomislav Pehar predstavio je nadarene učenike OŠ Šime Budinića, a vrlo zanimljiv splet lokalnih i regionalnih pjesama izveli su zbor i folklorna skupina OŠ Obrovac. Domaćina smotre predstavljali su zbor i Dječja klapa Petrići. Uz dvije hrvatske tradicijske pjesme izveli su i jednu zambijsku, Bonse Aba.

Domaćin Smotre bila je OŠ Petra Preradovića. Smotru je prigodnim riječima otvorila ravnateljica OŠ Petra Preradovića Stanka Pera-Martinac, a voditelji su bili Antonija Vanjak i David Dragaš.