Subotnje jutro pred sam Uskrs i Uskrsni ponedjeljak obilježit će zadarske djevojke dijeljenjem pisanica i brošura turistima, stranim grupama i domaćim posjetiteljima uz šetnju najposjećenijim ulicama na poluotoku, od Trga pet bunara i Narodnog trga Kalelargom do Foruma. Djevojke će već tradicionalno biti odjevene u svečanu žensku gradsku nošnju i predivne haljine dizajnirane po motivima prepoznatljivih zadarskih znamenitosti crkve sv. Marije, Gradske straže i Morskih orgulja.

Uz djevojke, na nekoliko lokacija u centru grada u subotu ujutro, 20. travnja nastupit će Scifidelity Orchestra, a na Uskrsni ponedjeljak, dana 22. travnja na Narodnom trgu zapjevat će klapa Munita.

USKRS U ZADRU 2019.: PROGRAM

Subota 20.04.

11:00 - 13:00 Kostimirana promenada uz dijeljenje pisanica i promotivnih materijala, koncert - Scifidelity Orchestra

11:15 Trg Petra Zoranića

11:45 Narodni trg

12:45 Forum

Ponedjeljak 22.04.

11:00 - 13:00 Kostimirana promenada uz dijeljenje promotivnih materijala
11:30 Narodni Trg - Koncert Klapa Munita

O ORKESTRU:
Scifidelity Orchestra osnovan je 2011. sa idejom skladanja i izvođenja originalne autorske glazbe, prvenstveno kao sredstvo izražavanja, ali i prijenosa pozitivne energije i razveseljavanja ljudi. Stilom i zvukom donosi vanzemljske novitete, neuobičajene forme i vrhunsku zabavu. Vješti meštri na instrumentima koji su brusili zanat u svim uglovima galaksije garantiraju nezaboravan glazbeno scenski doživljaj kojeg se nećete moći zasititi. Da li se radilo o univerzalnim jazz standardima ili originalnim autorskim djelima ovaj sastav donosi znastveno-fantastičnu energiju koja oživljuje i najstarije kosti. Vidimo se na plesnom podiju!
Aktualni album zove se Holiday Special i dostupan je na Youtube kanalu.

O KLAPI:
Zadarska klapa Munita osnovana je i započela s radom u siječnju 2013. Klapa broji pet članova, što ujedno govori i o njenim glazbenim preferencijama - moglo bi ih se sažeti u tri riječi: izvornost, harmonija i ljubav. U kratko su vrijeme svog djelovanja ostvarili veliki broj nastupa, a svi su njeni članovi pjevači s višegodišnjim klapskim iskustvom u različitim drugim klapama. Klapa Munita nema umjetničkog voditelja. Jedini smjerokaz u pronalaženju vlastitoga glazbenog identiteta Munita nalazi u idealu nesputanog i iskrenog klapskog muziciranja.