Festival cvijeća, u organizaciji Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov, počinje 26. travnja u Sv. Filip i Jakovu.

Svi posjetitelji moći će uživati u prezentaciji i prodaji cvijeća u svim njegovim bojama, oblicima... i mirisima do 28. travnja. Centar ovog slikovitog mjesta i predivan ambijent hotela Villa Donat te, i ove će godine, 19. put zaredom postati okupljalište svih obožavatelja prirode, mora, proljeća i zabavnog programa. Više od 100 sudionika ponudit će svoje proizvode: sadnice cvijeća, suvenire, vješto složene cvjetne instalacije te kulturno-zabavni program.

Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja pokazat će nam cvjetni aranžeri Nives Stančin Oros i Udruga 3-5-8, Zagreb.

U subotu 27.04. večer je rezervirana za koncert na kojem vas očekuju Tomislav Bralić i klapa Intrade od 20:00 sati.

Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća, a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi. Dječji cvjetni korzo okuplja 250 mališana iz vrtića zadarske županije koje ove godine predvodi Luka Bulić. Najmlađi posjetitelji Festivala uživat će u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama i plesnim nastupima.

U nedjelju od 18:00 sati zabavljat će vas Učiteljice. Uživajte u neodoljivim bojama, lepršavim haljinama, suncu, mirisu cvijeća, letu leptira i osmjehu djeteta. Od 26. - 28. travnja u Sv. Filip i Jakovu bit će prezentirano cvijeće u svim oblicima, a Vi se trebate samo nasmiješiti i dan će biti druge boje.

Vidimo se na 19. po redu Festivalu cvijeća zadarske županije.

Dodatne informacije i program događanja su dostupne na www.sv-filipjakov.hr , www.florafest.net te [email protected] .

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma,
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske zajednice županija,
Grada Zagreba i Udruge Napredak te uz suorganizaciju Općine Sv. Filip i Jakov.