Danas na Dan sv. Patrika, crkva sv. Donata zasjat će u zelenoj boji kao dio desete godišnjice inicijative Global Greening.

Godišnja proslava Dana sv. Patrika, nacionalnog dana Irske, u organizaciji Tourism Ireland-a uključit će rekordan broj mjesta diljem svijeta, točnije 400 mjesta u 53 zemlje. Deseta godišnja inicijativa u Hrvatskoj će uključiti pet gradova i devet mjesta. Veleposlanstvo Irske ponovno je surađivalo s glavnim gradom Hrvatske, Zagrebom, s Gradom Rijekom koji je Europska prijestolnica kulture 2020. te s irskim Gradom Galwayom na ovogodišnjoj inicijativi. Uz Dubrovnik, Rijeku i Zagreb, u inicijativi ove godine sudjeluju i Zadar i Split. Split će ozeleniti fontanu na Rivi, Dubrovnik palaču Sponza, a u Zadru će se ozeleniti najpoznatija gradska znamenitost, crkva sv. Donata. Zagreb će osvijetliti četiri lokacije Fontane (Hrvatske bratske zajednice), Muzej suvremenih umjetnosti, Klovićeve dvore i Meštrovićev paviljon, a u Rijeci će svijetliti Trsatska gradina te dizalice "Molo Longo".

Ozelenjavanje će biti vidljivo u sumrak, u 18.30 sati. Poznate svjetske znamenitosti uključene u inicijativi Tourism Ireland-a za proslavu Dana sv. Patrika su London Eye i mnogi drugi.