Drugi dan Karnevalića 057 doveo je na zadarske ulice veselu povorku od 656 mališana iz 17 vrtića i škola Zadarske županije. Nakon jučerašnjeg dana u kojem su dominirale bajke, vile i superjunaci današnji je protekao u znaku zdrave (i nezdrave) hrane, vremenskih prilika i anđela.


View on YouTube

Prolaznici, roditelji i prijatelji pratili su maškarane skupine koje su se u 10 sati zaputili s Branimira preko mosta i Narodnog trga, sve do Foruma, gdje su ih dočakeli dobro poznati animatori - Lav, Bubamara i Sonik. Posebno je dojmljiv bio nastup prve skupine, polaznika Dječjeg vrtića Latica, koji su svojim čarobnim krilima začarali sve koji su ih vidjeli.

„Iznad oblaka nema laganja, nema skrivanja, sve je istina, hajmo ja i ti nebom letjeti, biti iskreni, voljeti", stihovi su pjesme koja je pratila njihov nastup. Nakon njih na pozornicu su izašle Kunjske are (DV Ćok), Vesela pjesma (DV Lastavica), Šuma (DV Casper), Miševi i mačke naglavačke (DV Zlatna lučica), Ribice (DV Kockica), Hrvatski super junaci/junakinje (DV Vruljica), Alisa u zemlji čudesa (DV Bokanjac), Čarobnice i čarobnjaci (DV Višnjik), Vremenska prognoza (DV Voštarnica)...


View on YouTube

„Zdravoljupci to smo mi! Za energiju i akciju!", najavila je pjesma dolazak prve od čak tri skupine iz Grigora Viteza - zdravoljupce, jaje na oko i slatkiše. Indijanci i indijanke pristigli su iz DV Jadran, Kralj lavova iz DV Zazu, a maslačci iz DV maslačak. Program je zaokružio nastup skupine Domino iz OŠ Voštarnica. Svi su mališani darovani krafnama i slatkim paketima (Sonik) te voćnim sokovima (Maraska).