U petak, 11. siječnja u maloj dvorani HNK Zadar s početkom u 20 sati ne propustite koncert Zdenke Kovačiček pod nazivom „Intimno" u pratnji Jurice Hotka na klavijaturama i Lovre Šicela na gitari.

Zdenka Kovačiček jedna je od najvećih hrvatskih rock & blues vokalistica koju često nazivaju prvom damom jazza i "Ženom za sva vremena".

Na vrhu hrvatske glazbene scene prisutna je već 60 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje prošlogodišnje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavan odabir pjesme "Elektra" za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade pjesama "Mali crni brat" i "Frka" s njezinih ranih izdanja. Njene pjesme postale su evergrinom poput "Zbog jedne melodije davne", M. Prohaske, "Klik Tema br. 1.", feat. Nirvana, "Boom fest", "Frka", "Žena za sva vremena"... Značajan je i njezin opus Janis Joplin i Elle Fitzgerald s kojim je izvela dvije predstave u Komediji i polučila veliki uspjeh.

"Rock je moje shvaćanje života, jazz je moja strast, a kazalište moja velika ljubav!" - Zdenka Kovačiček

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 7. siječnja na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 40,00 kn.