Posljednji vikend uoči proslave Nove godine večeras u petak otvara dječji program Zimska bajka s predstavom Novogodišnja želja od 18:30 na adventskom trgu, a nastavlja se koncertom grupe Pravila igre.

Nije tajna kako je frontmen Ivan Penezić veliki obožavatelj legendarne grupe Queen i Freddija Mercuryja, pa je bend nakon filma o grupi Queen odlučio odati počast glazbenom velikanu i britanskom sastavu sjajnom obradom bezvremenskog hita Bohemian Rhapsody. Kako ta vječna skladba zvuči u izvedbi Pravila igre i Penezića, ali i sve druge pjesme benda koji je dobio nagradu za pop pjesmu godine (Zagrli me), poslušajte na koncertu na Trgu Petra Zoranića koji počinje od 21 sati. I na Kampo KAdventu petak donosi dio standardnog programa, odnosno u 20:30 sati nastavak Hrvatske kvizaške lige u caffe baru No.7.

Subotnji program nastavlja se Zimskom bajkom od 10 do 13 sati. Program za djecu uključuje Magic Trees and Whispering Wood na Trgu Petra Zoranića s predstavom Priča o magičnom božićnom drvcu, bojanje bojanki, izradu rekvizita, oslikavanje lica te pričanje dječjih priča.

Studentski party s DJ-em University na istom mjestu počinje u 19 sati, dok je u 21 sati koncert istarskih Gustafa. Ovaj je popularni glazbeni sastav osnovan još 1980. godine u Vodnjanu, a od tada njegovi osnivači Edi i Vlado Maružin, Čedomir Mošnja, Igor Arih i Livio Morosin, vješto spajanju rock glazbu s istarskom narodnom glazbom, bluesom i tex-mexom te se smatraju jednima od glavnih predstavnika takozvanog ča-vala. Od originalne postave u današnjim Gustafima ostali su autor tekstova i glazbe Edi Maružin, Vlado Maružin i Čedomir Mošnja, ali im se vremenom pridružilo puno sjajnih glazbenika pa Gustafi u punom sastavu broje 13 članova. Sjajni Istrani uljepšat će subotnju večer, dok ćemo se u nedjelju od 11 sati pomalo opraštati od 2018. i glazbe iz te godine u glazbenom programu Goodbye To 2018 Music Hits.

Više o programu adventskom i novogodišnjem programu pratite na www.advent.zadar.travel