Na Višnjiku je večeras krenula sezona klizanja! Unatoč visokih 15 stupnjeva u zraku organizatori su uspjeli pripremiti led za brojne male i velike klizače koji su došli na otvaranje u 17 sati, te nakon ogledne utakmice malih hokejaša iz Zagreba i Pule počeli klizati. Nekoliko sezone u kojima je Zadar imao klizalište na Poluotokom urodilo je plodom pa su mnogi od njih pokazali već naučene vještine na klizaljkama.

Iako je večerašnja gužva osim samim otvaranjem bila potaknuta i besplatnim klizanjem, nema sumnje da će se već sutra nastaviti i potrajati do samog zatvaranja. Osim prostora od 600 metara četvornih klizališta, Zadrani na raspolaganju imaju i nekoliko ugostiteljskih objekata u kojima mogu kušati zimske specijalitete - kobasice i kuhano vino, dok se djeca u igraonici mogu igrati na automatima,balonu za skakanje i sl.

Od sutra klizalište će raditi svakim danom od 8.30 ujutro do 22 sata (od ponedjeljka do četvrtka) ili 23 sata (petak-nedjelja). Svakodnevno će se u jutarnjim satima odvijati i škola klizanja (pet dana za 200 kuna), nakon čijeg će okončanja polaznici dobiti diplome i darove sponzora. Ubrzani tečaj klizanja organizira se od 26. studenoga do 21. prosinca od 9, 30 do 12 i od 13 do 15 sati za 30 kuna po satu. Škola hokeja održavat će se u večernjim satima.

Građani se rekreativno mogu od 16 do 22 sata radnim danom (od 22. prosinca od 13 do 22 sata), te vikendima i blagdanima od 8, 30 do 23 sata. Cijena sata klizanja je 20 kuna uz 10 kuna za najam klizaljki.