Nakon slučaja s ispaljivanjem signalnih raketa u NP Paklenica, zbog kojih je pokrenuta nepotrebna potraga, HGSS je objavio novu uputu turistima i planinarima, kojom na duhovit način upozorava na loše posljedice ovakvih postupaka.

"Dragi turisti, ako planirate komunicirati sa zvijezdama ili izvanzemaljcima, u tom slučaju molimo Vas da to radite iz svojih dvorišta. Slanje SOS signala s planine (kao pozdrav zvijezdama) je ozbiljan poziv u pomoć za Hrvatsku gorsku službu spašavanja.

PS. Ako vas otmu izvanzemaljci, pobrinite se sami za sebe. Budite sigurni (na Zemlji) i vodite računa o sebi i drugima", piše u urnebesnoj poruci turistima.

Duhovite objave HGSS-a odavno su hit na društvenim mrežama.

„Snimanje selfija na rubu litice mogla bi biti posljednja stvar koju ćete napraviti prije nego shvatite da je i pad vrsta leta".

"Držite se ovoga! (fotografija velikog ružičastog plamenca) Lakše ćemo vas naći."

„Zrak je čist, nebo je plavo, more je divno, planine su visoke i onda se izgubite. Koga ćete zvati? 112, a ne Istjerivače duhova"

"Dragi turisti, na hrvatskoj ste obali i vjetar puše prema pučini. Molimo, ne koristite Lurftmatratzen (guglajte, molimo vas). Ako ih koristite, ponesite sa sobom identifikacijsku ispravu kako talijanska obalna straža ne bi pomislila da ste izbjeglice".