Od sutra se na zadarskoj rivi održava četvrti Zadar Craft Beer Festival. Na jednom mjestu kušajte preko 60 vrsta zanatskih piva od preko 15 domaćih micro pivovara. Bogatstvo ovakvog festivala je mogućnost upoznavanja vlasnika micro pivovare i kuhara pivara te iz prve ruke naučiti nešto o proizvodnji i kuhanju piva. Posebnost ovogodišnjeg festivala je sudjelovanje dvije zadarske micro pivovare; Brlog zadružne pivovare i Pivovare Donat.

I ove godine za posjetitelje je pripremljen izvrstan zabavni program. Već sutra navečer nastupa Vojko Vrućina, poznat kao dio nedavno ugašenog benda Dječaci, ali i po svojim uspješnicama "Zovi čovika", "Ne može", "Pasta italiana" i dr. Sljedećeg dana svirat će Sexymotherfuckers i Fish Factory,a u subotu navečer Detour.

Cilj Zadar Craft Beer Festivala je promocija malih domaćih pivovara te upoznavanje lokalnih ugostitelja, građana i posjetitelja Grada Zadra s kvalitetom zanatskog piva. Hrvatska trenutno živi Craft Beer Revoluciju, revoluciju u kojoj je do sada rođeno više od 40 micro pivovara. Svaka mala domaća pivovara osnovana je idejom zaljubljenika u pivo koji su od hobija i homebrewinga došli do otvaranja vlastite pivovare i kuhanja piva po njihovom guštu i receptu.

Od iznimne je važnosti podržati male hrvatske obrtnike kao što su micro pivovare. One s jedne strane stvaraju dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu generirajući nova radna mjesta te promoviraju samozapošljavanje. S druge strane, zanatsko pivo je proizvod dodane vrijednosti koji obogaćuje hrvatsku gastro i turističku ponudu čineći našu zemlju atraktivnijom destinacijom i domaćim i stranim posjetiteljima, poručuju organizatori.

Posjetitelji festivala nakon kušanja zanatskih piva moći će se okrijepiti domaćim jelima u gastro kutku.