Fotoreporter Yuri Cortez, koji je simpatije hrvatske javnosti dobio zatekavši se usred slavlja Vatrenih nakon plasiranja u finale, kada je oboren na travnjak, jučer je boravio na zadarskom i šibenskom području. Na poziv HTZ-a sa svojom obitelji boravi u Hrvatskoj obilazeći atraktivna turistička odredišta, a sinoćje doša do Morskih orgulja, kako bi fotografirao i slavni najljepši zalazak sunca na svijetu.

Cortezov dolazak nije promaknuo ni brojnim znatiželjnicima koji su htjeli izbliza vidjeti fotografa koji se našao u vatrenom klupku, postavši tako jedan od simbola hrvatskog uspjeha u Rusiji.

Kako javlja Radio Zadar, domaćini su ga poveli do Telašćice i Kornata gdje je imao priliku uživati u vrhunskim ribljim delicijama.

Svugdje ga, kaže, dočekuju srdačno i njegovoj obitelji jedina je briga upoznati ljepote naše zemlje. Ne skida tako ruku sa svog objektiva. Slikao je na više stotine slika, u Splitu, Dubrovniku , Zagrebu, neke od njih već jeposlao svojoj Agenciji.

Sa salvadorskim fotografom se jučer družio i glavni čovjek HTZ-a Kristijan Stančić, koji ga hvali kao ambasadora našeg turizma. Jedan od glavnih povoda dolaska u kornatski arhipelag bila je proslava 25 rođendana poznatog nautičkog restorana na otoku Žutu . Veliku obljetnicu uveličali su vrhunski šefovi kuhinje.

Nakon Morskih orgulja Cortez je obišao i druge znamentiosti, a posebno mu se svidjela crkva sv. Donata.