Društvo prijatelja Hajduka iz Kölna zabranilo je nastup Mladenu Grdoviću na Biloj noći koje će se održati 13. listopada u tom njemačkom gradu, javlja Index.hr.

Službena stranica Mladena Grdovića je izvijestila da mu je otkazan koncert koji se trebao održati na Biloj noći DPH Koln zbog podrške hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.
DPH Koln je potom objavio mail kojim su mu otkazali nastup, a u kojemu se navode neki sasvim drugi razlozi:

"Poštovani,
nakon konzultacija sa ostalim kolegama iz udruga, članovima udruge i završne sjednice Upravnog Odbora Udruge DPH Koln dužni smo vas obavijestiti o otkazivanju gaze g. Mladenu Grdoviću i bendu za Bilu Noć DPH Köln koja se održava 13.10.2018.
Razlog je nezadovoljstvo između članova i članova Upravnog Odbora udruge javnim nastupima g. Grdovića, kako iskazivanjem podrške g. Zdravku Mamiću, pjevanjem i grljenjem s g. Vrbanovićem i g. Šukerom prije par dana u Moskvi. Ova udruga se bori za čisti i pravedni hrvatski nogomet, a u njemu nema mjesta za gore navedena imena i ljude koji s njima piju, pjevaju i vesele se.
Hvala na razumijevanju.
Upravni odbor DPH Köln".

Svoju stranu priče za Dalmatinski portal iznio je sam Grdović:

"Kakve veze ja imam s Mamićem? Dajte, molim vas, teške gluposti... Dakle, nastup u Kölnu mi je otkazan još 13. srpnja, a ja sam ponosan na to što sam pjevao u Rusiji. Tamo su me pozvali Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković, sve moji Zadrani, a bilo je i još hajdukovaca. Ma znate što - ja sam ponosan što sam bio s njima. Volim Hajduk i Hrvatsku! Grb bijelih imam tetoviran na ruci. I ne mislim se nikome opravdavati zato što volim Hajduk i Hrvatsku. Svatko ima pravo misliti drugačije, to je njegov problem."