avršen je 4. Festival pijeska koji se ove godine održao na pješčanim sprudovima Kraljičine plaže i plaže Ždrijac u blizini Punte. Festival je održan u jutarnjim satima od 7 do 11 sati. Zadivljeni ljepotom ninskih plaža turisti iz raznih zemalja zajedno sa stanovnicima i kiparima gradili su maštovite skulpture od pijeska na temu motiva Nina, iako se na plažama kasnije moglo vidjeti različite likove iz mašte, životinje i ostale zanimljive pješčane skulpture.

Festival pijeska i ove godine je bio predvođen stručnim vodstvom umjetnika, kipara i restauratora iz Zagreba Dejane Brdarić i Krešimira Valentaka te umjetnika Borisa Žuličeka iz Lepoglave, koji su ujedno bili i članovi žirija.

Atmosferi je pridonio izbor za najbolju skulpturu u kojem su sudjelovali stanovnici i turisti, a one najbolje koje su osvojile zanimljive nagrade odabrao je stručni žiri. Pobjednici su bili Magdalena Zlodi iz Šiljakovine, Dominik Kobal iz Zagreba te skupina iz Nina Pio Glavan, Matej Šalov i Dante Šalov.

Ovogodišnji 4. Festival pijeska, zamišljen kao izložba na temu motiva Nina, na ninske plaže je privukao najveći broj sudionika do sada. Vremenske su prilike bile pogodne za ranojutarnji boravak na plaži, pa je sunce izmamilo mnoštvo sudionika koji su se došli iskušati u gradnji od pijeska - čaroliji koja nastaje i nestaje. Ove godine natjecali su se sve generacije sudionika - od najmlađih do onih malo starijih, individualno i grupno, a izrađivale su se raznolike maštovite skulpture: kule i dvorci, motivi grada Nina poput mosta, ninske plazulje, jedinstvene ninske crkvice, zatim natpisi grada Nina s obilježjima romantike te povijesni likovi Nina poput Grgura Ninskog, kneza Branimira i dr.

Obitelji graditelja su provele nezaboravno nedjeljno jutro na plaži igrajući se i družeći, te su i odrasli u sebi pobudili dječju kreativnost.