Ovogodišnje 21. izdanje Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku programski je bogatije za izuzetno zanimljive goste. Jedan od njih je zadarski glazbenik i autor Jure Brkljača.Mladić kojega i izvan studija možete vidjeti s gitarom u rukama, svaku prigodu koristi za stvaranje novih djela, ali i iskustava, kao što je nastup na ovogodišnjem spomenutom festivalu. Pri samom upitu organizatora za dolazak, Jure kaže kako nije ni trenutka dvojio.

- Kad su me pozvali da pjevam Trag u beskraju, gospodin Branko Viljac rekao mi je da tu pjesmu možemo otpjevati samo Oliver i ja, te da ne zna tko drugi može. Velika mi je čast, i izvedbu ću posvetiti jednom, jedinom i najvećem Oliveru Dragojeviću, koji nas je nažalost nedavno prerano napustio, kaže Brkljača, koji je na showu Voice ostao upamćen po izvedbi druge Oliverove pjesme, Brod u boci.

Jure je poznat kao sjajan interpretator, što je dosada bezbroj puta dokazao. U mnogim dosadašnjim intervjuima, upravo je velikog Olivera, isticao kao svog glazbenog uzora.

Do nastupa na Večeri dalmatinske šansone 17. kolovoza te dok njegova aktualna autorska skladba "Što osjećaš ti" uspješno plovi radijskim eterom, ljetne dane Jure provodi odmarajući i prikupljajući inspiraciju za predstojeće pjesme i projekte, koje će predstaviti nakon ljeta.