Popularne ljetne igre za sve generacije ove srijede dolaze u Posedarje u sklopu svoje međunarodne turneje. Nakon osam uspješnih sezona, 299 događaja i gotovo milijun prijeđenih kilometara, igre u svoju devetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt.

U Posedarje City Games karavana stiže nakon igara održanih u Šibeniku. Ovaj sportsko-zabavni spektakl sa statusom kvalifikacija, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održati će se 08. Kolovoza na rivi u Posedarju sa početkom u 19:30 sati u organizaciji Općine Posedarje i agencije Adria events. Izazovne igre čekaju na hrabre ekipe sastavljene od šest članova, od čega moraju biti minimalno dvije predstavnice nježnijeg spola.

U Posedarju će se ekipe nadmetati u modernim inačicama tradicionalnih City Games igara kao što su leteći vaterpolo, morska alka, morska košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo.

Nakon Posedarja City Games karavana nastavlja turneju po Hrvatskoj koja će se završiti velikim finalom 26.08. u Viru.

Pobjednička ekipa u Hrvatskoj, osim titule prvaka, osvaja skijaški vikend na Mariborskom Pohorju i boravak u Gorskom wellness centru Bolfenk. Pored toga ostvaruje i pravo nastupa na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica. U Luksemburgu će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka, objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

"Pozivamo ljubitelje dobre zabave da dođu u Posedarje, uživaju u manifestaciji i podrže svoje favorite u borbi za zlato. Dođite, navijajte za svoju ekipu i tako im pomognite na putu do pobjede!" zaključuje Krzyk.