Povodom Dana domovinske zahvalnosti 5.kolovoza u Selinama i Starigradu će se održati tradicionalni promenadni nastup orkestra limene glazbe i mažoretkinja iz Vrbovca.

Njihov svečani defile počinje u centru Selina u 19 sati te se nastavlja na rivi Bikarija u Starigradu u 20 sati. Na istoj lokaciji program se nastavlja nastupom zadarske grupe Kanela od 21 sat.

Iz TZ Starigrad najavljuju  kalendar događanja u kolovozu s  kolažom zabavo-glazbenih i sportskih programa, od ribarskih feštica srijedom, glazbenih nastupa petkom u Selinama, dječjih kazališnih predstava, sajma domaćih proizvoda i dr..
Na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza slijedi tradicionalna i najveća ljetna fešta u Općini Starigrad, kada se uz glazbeni program i vatromet priprema i gastro ponuda kojom domaćini tradicionalno časte sve posjetitelje. Proslavi prethodi tradicionalna međunarodna planinska utrka Starigrad-Veliko Rujno u organizaciji HAK-a Poličnik. Utrka ove godine obuhvaća i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju a održava se 11. kolovoza.