Zadarska klapa Munita apsolutni je pobjednik jubilarnog desetog festivala marijansko - duhovne klapske pjesme "Klape Gospi Sinjskoj". Naime, za svoju izvedbu napjeva Zdravo kćerce u obradi člana klape Vjekoslava Šuljića Munita je zaslužila najviše ocjene stručnog ocjenjivačkog suda, ali i najveći broj glasova publike i zlatni kip s likom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Na festivalu tradicionalno sudjeluju ponajbolje hrvatske klape kao i najeminentniji klapski melografi i etnomuzikolozi iz cijele Hrvatske, pa je Munitin uspjeh tim veći. Festival "Klape Gospi Sinjskoj" održan je u dvorištu Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Sabora RH, u sklopu manifestacije "Dani Alke i Gospe Sinjske".

Skladba pod nazivom "Zdravo kćerce" glazbena je obrada jednog segmenta liturgijskog slavlja koje se tradicionalno izvodi u Kalima na otoku Ugljanu, a koju je u klapsku skladbu znalački uobličio Vjekoslav Šuljić, član klape. Munita se osobito ponosi činjenicom da su još jednom, kao i više puta do sada, uspjeli u klapske pjesmarice uvrstiti dio bogatog kulturnog naslijeđa zadarskog kraja, što je i osnovni motiv djelovanja klape.

Ove nagrade nisu za Munitu jedine ove klapske sezone - u lipnju su zaslužili treću nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na klapskom festivalu "Jelsa od versa" na Hvaru, a nedavno im je na festivalu "Večeri dalmatinske pisme" u Kaštelima pripala treća nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, kao i nagrada za najbolju izvedbu s njihovom novom pjesmom "Svako lito", koja je također djelo Vjekoslava Šuljića, a već se neko vrijeme može čuti u radijskom eteru.

Također, klapa Munita je i ove godine branila boje Zadra u finalnoj večeri muških klapa prestižnog Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, gdje su također klapskoj publici predstavili dva nova napjeva u obradi Vjekoslava Šuljića.

Članovi klape planiraju započeti rad na novom CD-u na kojem će se naći sve navedene skladbe, nakon što su prije dvije godine objavili debitantski album pod nazivom "Za šaku munite" u izdanju Croatia Recordsa.