Njih osmorica veličanstvenih, ljudine od dva metra i preko 130 kg, konopaši Škabrnje bez izgubljene vuče i sa prestižnim pobjedničkim peharom završili su 9. Konopijadu u Pridrazi. Osim snage i težine, Škabrnjani su pokazali i tehniku, koja je vrlo važna da se dođe do trijumfa, i poštivanja do iduće godine. U konkurenciji pet Udruga konopaša: Velebit iz Smiljana, Sv. Mihovil iz Dugopolja, Privlaka pored Vinkovaca i domaćina iz Pridrage, u međusobnim vučama svatko sa svakim - na dvije dobivene - Škabrnjani su ostvarili se četiri pobjede. Drugi su bili Pridražani (3:1), inače trećeplasirani sa nedavnog Prvenstva Hrvstake, treća je bila Privlaka (2:2), te zatim Dugopolje i Velebit iz Smiljana. Više od tisuću posjetitelja pratilo je večer starih sportova u Pridrazi, spremljeno je tisuću porcija graha te obilata zajednička večera.

ZAHVALJUJUĆI KOZJEM MLIKU: Ivan Mršić najjači čovik Ravnih kotara i Bukovice

Udruga konopaša Pridraga na čelu sa generalom Matom Vidukom sa ponosom ističe svojih deset godina postojanja, gdje kroz ovu konopijadu i stare sportove čuvaju od zaborava. Tako se u pojedinačnim sportovima - Kamena s ramena, Skok s mista te Obaranje ruke i Kličak - mogu okušati svih prisutni. Bilo da je riječ o konopašima ili običnim gledateljima. Sa muškima se natjecala čak i jedna djevojka - Jadranka iz Privlake. Najviše uspjeha u čak tri discipline imao je Ivan Mršić. Bukovčanac, sa kamena i krša, odrastao na „kozjem mliku i lešo jaretini" zastupao je Pridragu i pobijedio u tri discipline. Kamen s ramena je bacio 14.87 metara, u obaranju ruke „dok si trepnuo" savlado je Željka Došena iz Smiljana, a u potezanju Klička snažniji i spretniji je bio od Ive Narančića. Jedina disciplina u kojoj se mladi Mršić nije natjecao je Skok s mista, a to je najduže „stupačke skočio" Nikola Vrkić (2.69 metara), ispred Roka Čuline (2.54 m) i Zorana Viduke (2.48 m).

Konopaši pozivaju u Škabrnju

Četiri dana prije Velike Gospe, što je njihova fešta, konopaši Škabrnje pozivaju u subotu 11. kolovoza na spektakularnu večer u potezanje konopa. Sudjelovati će osam ili deset najboljih Udruga konopaša iz cijele Hrvatske, očekuje se i bogat program uz veliki vatromet.