Noć punog miseca i Millenijski skok su dvije potpuno različite manifestacije koje su glavni turistički događaji više od decenije u Zadru. Milenijski skok postoji već 12 godina a Noć punog miseca ovog ljeta postaje punoljetna. Traje od 26.-28. srpnja i ove godine je značajna iz više razloga.

Naime u petak 27.07., prvi put u 18 godina imat ćemo priliku uživati u potpunoj pomrčini mjeseca. Za tu priliku na vrhu mula, udruga Astronautičko društvo Zadar organizirala promatranje pomrčine velikim teleskopom za sve one koji to žele. Iza 21h bit će vidljiva djelomična dok u 21.30 h nastaje potpuna pomrčina mjeseca koja će trajati 1 sat i 43 min. Fenomen je što će se u tom trenutku istovremeno vidjeti i Mars, Saturn, Jupiter i Venera. Zadar je jedan od 16 gradova koji će imati javno promatranje potpune pomrčine mjeseca.

U subotu 28.07. na rivi će biti postavljena Podravkina kuhinja. Sav prihod od prodaje bit će doniran Antoniji Iglić iz Bibinja, koja boluje od teške bolesti kostiju. Prikupljeni novac bit će usmjeren u njezino liječenje i novu nadu za ovu hrabru curu koja se od jedanaeste godine bori sa bolešću. Stoga pozivamo sve Zadrane i njihove goste da pomognu i sudjeluju u ovoj akciji Podravke i društva Propela.

- Naši nogometaši su nam otvorili srca i pružili nadu pa pokažimo da to nije bila samo trenutna euforija več da se iskreno želimo promjeniti na bolje odnosno još više biti susretljivi, vrijedni, pošteni i ponizni, poručuju iz Propele.

Pored Milenijskog skoka i Zaželi ljubav sa lampionima, i Noć punog miseca na ovaj način postaje treća humantarna manifestacija društva Propela.