Sjajna atmosfera na otoku Silba, nastavlja se u nadolazećem tjednu novim programima u sklopu Silbenskog kulturnog ljeta - Silba Summer Festival.

Brojne goste i turiste na ovom predivnom otoku prije par dana oduševio je iščekivani etno koncert Zrinke Posavec „Gradovi i sela", koji je ujedno bio i promocija njezinog istoimenog, drugog studijskog albuma. Uz Zrinku su u Galeriji Marija Ujević Galetović nastupili poznati glazbenici Borna Šercar i Kristina Bjelopavlović Cesar.

Nakon glazbenog putovanja uz sevdalinke i starogradske pjesme u interpretaciji Zrinke Posavec, nadolazeći tjedan Silbenskog kulturnog ljeta - Silba Summer Festivala nastavlja se žestokim zvukom, uz koncert zagrebačkih rockera, benda Requiem koji će na Silbi zasvirati u ponedjeljak, 23. srpnja s početkom u 22 sata, na Mulu. U utorak, 24. srpnja večer je rezervirana za predstavu „Two For Joy" u izvedbi njemačkog preformerskog dua Kickpäck, kojeg čine Franziska Pack i Christian Peter, a koja će se održati na trgu ispred škole, s početkom u 21.30.

U srijedu, 25. srpnja, na trgu ispred kampanela, u 21.30 Silbensko kulturno ljeto ugostit će plesno vokalni ansambl Ethnotine iz Zagreba, koji izvodi jedinstvenu i originalnu scensku prezentaciju folklorne umjetnosti, uz vodstvo Gorana Kneževića, našeg priznatog folklornog koreografa. Uz Ethnotine, nastupit će i Izvorna folklorna skupina „Silba" koja će turistima i gostima predstaviti čuveni Silbenski tanac, a koji je zaštićen kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske. Upravo je Izvorna folklorna skupina „Silba" najzaslužnija za očuvanje, obnovu i prenošenje tradicije tanca na mlađe naraštaje svih otočana, koji na Silbi u velikom broju njeguju svoju autohtonu kulturnu baštinu, a posebice folklor.

Svi koncerti i predstave najavljeni za ovaj tjedan u potpunosti su besplatni, a iz Turističke zajednice mjesta Silba na čelu s Kristijanom Lopcem koji organizira Silbensko kulturno ljeto, očekuju da će upravo u nadolazećem tjednu, već tradicionalno, na Silbi biti najveća navala gostiju, pa se tako očekuje i odličan interes za kulturno-zabavnu ponudu na otoku!

Informacije o plovidbenom redu katamarana na relaciji Zadar-Silba-Zadar potražite na stranicama agencije Miatours i Catmaran Line.