Ni ovo ljeto neće proći bez dvije najveće zabavne manifestacije - Noći punog miseca i Millennium Jumpa.

Već sljedećeg vikenda planira se održati Noć punog miseca. Odvijat će se kroz tri dana, od 26. do 28. srpnja na Rivi, a centralno događanje bit će u subotu, 28. srpnja 2018. godine.
Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa. Tradicionalni je to, sedamnaesti po redu festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja koji nas na trenutak u vraća u daleku prošlost i podsjeća nas kako je to nekada bilo. Zbog nje ljudi prevaljuju stotine kilometara da bi iznova doživjeli manifestaciju poznatu u cijeloj zemlji i šire kao Noć punog miseca.

Ugasit će ponovo javna rasvjeta, riva će biti obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi će nuditi raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, riva će odzvanjati u klapskoj pismi i plesu, turisti i domaći nasmijani i veseli šetat će i uživati ispod velikog i sjajnog mjeseca...

Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija.

Millennium Jump održat će se na zadarskoj rivi u subotu 4. kolovoza, dvanaesti put zaredom. Organizatori su uz uobičajene atraktivne skokove za sve sudionike pripremili raznolik zabavni program. Cjelokupna manifestacija je i humanitarnog karaktera, a više pojedinosti znat će se nakon pressice što ju je udruga Propela sazvala za utorak u prostorima Udruženja obrtnika.