U subotu s početkom u 21 sat na trgu Kolišće u Privlaci održat će se tradicionalna manifestacija „Noć privlačkih ribara i sabunjara". 

Manifestacija je posvećena privlačkim ribarima i sabunjarima, koji su svojim mukotrpnim radom - vađenjem pijeska iz mora postali nadaleko poznati. Upravo u njihovu čast na samom početku večeri puštaju se lampioni. Večer ćemo započeti poznatim ženskim glasovima naše privlačke ženske klape LIBAR. Gost večeri je KLAPA KAMPANEL, a očekuje vas i dobra zabava uz grupu JOY.

Tijekom večeri održat će se izložba fotografija privlačkih sabunjara, kao i prikazivanje filmova na velikom video zidu o životu privlačkih ribara i sabunjara, kako bi što bolje dočarali svim našim gostima zašto je Privlaka najpoznatija upravo po njima. Privlačka riva sa prekrasnom dekoracijom od kaleta i mreža, kao i bina koja bude napravljena u obliku jarbole stvara dodatni ribarski ugođaj. Brodice oko rive na kojoj se održava manifestacija bit će osvijetljene s feralima što doprinosi stvaranju posebnog ugođaja.

Na rivi će biti štandovi sa ribljim delicijama, kao i predstavljanje privlačkih autohtonih proizvoda (privlačko vino, med, šokol, itd.). Cijela riva biti će dekorirana kaletama i mrežama, što će doprinijeti pravom ribarskom ugođaju. Na kraju večeri program će biti popraćen tradicionalnim vatrometom iz mora.