U Benkovcu je održan 12. susret klapa „Večer klapske pisme Benkovac 2018." u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta u Kaštelu Benković, pod pokroviteljstvom grada Benkovca i Zadarske županije.

Nastupilo je 8 klapa: muška klapa Asseria (Benkovac), ujedno i domaćin otvorila je večer s pjesmama Murtilica lipo cviće i Dalmacijo sveto ime. Uslijedile su sljedeće klape s pjesmama: ženska klapa Zikva iz Pašmana: Znaš neviro, Zemlja; muška klapa Condura iz Nina: Momen dragu prva mu je leva, Lovili smo škarpuniće; muška klapa Drniš iz Drniša: Spomeni se jedno vrime, Nemoj da me kuneš; ženska klapa Libar iz Privlake: Samo je ljubav tajna dvaju svjetova, Nisam znala, nisam virovala; muška klapa Morlaci iz Otoka: Cetina, Sto ljudi, sto ćudi; ženska klapa Karmel iz Turnja; Dojdi dragi u dvoru sam sama, Lipe jesu zelene livade i muška klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog: Ne plači me milena, Kuća sritnog čovika.

Voditelj programa bio je Mijo Brkić, Suorganizatori su ŠRD „Sipa" Benkovac (Športsko bibolovno društvo) uz brojne sponzore, dok je sve medijski pokrivao Radio Benkovac.

Uvod je ovo u niz događanja u ovogodišnjem Benkovačkom kulturnom ljetu kojem slijedi još niz festivala, koncerata, kazališnih predstava i gastro manifestacija.