Drugo izdanje KvartArta, urbanog zadarskog festivala, oživjelo je ponovno prostore bivše vojarne Stjepana Radića na Voštarnici. 

Sinoćnje otvorenje u jedinstvenom, "kvartovskom" interijeru iza Gradske knjižnice okupilo je mnoštvo Zadrana među kojima su bila i brojna poznata lica iz javnog života grada. Posjetitelji su se družili uz KraftArt, ArtMarket, frenje, izložbe te prvi zadarski koncert dvojca Nipplepeople, autora zaraznih hitova "Sutra" i ""Frka". Hvala što ste nas napokon pozvali, poručio je maskirani electro pop duo koji je u Skate parku do kasnih noćnih sati držao Zadrane na nogama. U svakom kutku KvartArta osjetila se živost i potvrdio veliki interes za prostorom izvan gradske vreve grada. Upravo je ovaj festival, u organizaciji kreativne ekipe iz gradskog Upravnog odjela za EU fondove, uvod u rekonstrukciju prostora vojarne u dugoiščekivani Centar za mlade za kojeg su uoči festivala iz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije stigla bespovratna sredstva u iznosu od 33 milijuna kuna!

Subota, 16. lipnja je "Antin dan" u KvartArtu! Uz projekciju filma, izložbu, okrugli stol, prezentaciju knjige i koncert njemu omiljenih Mayales, Letronika i Lice Mista, pušta se samo glazba prerano preminulog Zadranina Ante Perkovića, glazbenika, kritičara i književnika koji je na hrvatskoj sceni ostavio neizbrisivi trag. Tu je i neizostavni nogomet uz prijenos utakmice svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Ovo je samo dio više od 60 aktivnosti koje će do 23. lipnja kreirati partneri festivala: Koncertni Ured Zadar, Gradska knjižnica Zadar, Centar nezavisne kulture i Centar za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ. Cjeloviti program ovogodišnjeg KvartArta možete pogledati web stranici te službenom Facebook i Instagram profilu.