Turistička zajednica općine Bibinje u suradnji sa Općinom Bibinje i komunalnim poduzećem Bibinjac d.o.o. organizirala je bogat program ovogodišnjeg bibinjskog kulturnog ljeta koji je prepun različitih zabavnih, sportskih, kulturnih i gastro manifestacija.

Sezona započinje vrlo zanimljivom manifestacijom Bibinjski plet koja će prikazati vrijede domaćice koje nastoje očuvati tradiciju pletenja i bibinjskih običaja. Zadatak predstavljanja tradicije Bibinja imat će Večer dalmatinske beside i Večer uspomena koja će sve posjetitelje upoznati sa bibinjskim običajima koji već padaju u zaborav.

Ljetne večeri postat će i Filmske večeri koje će u sklopu projekta Ljetno kino u Bibinjama razveseliti najmlađe, ali i one starije. Ovo ljeto za smijeh su svojim Stand up comedy programom zaduženi Zlatan Zuhrić Zuhra i Davor Dretar Drele, dok će dašak nostalgije na pozornicu donijeti kazališna predstava „Roko i Cicibela".

Bibinjske ljetne večeri bit će obogaćene prekrasnim notama zabavne glazbe dok će svi obožavatelji Tomislava Bralića i klape Intrade moći uživati u koncertu koji se svake godine održava u rustikalnom ambijentu Trga Sri sela. Na istom mjestu goste će okupiti 15. Večer folklora kao i 38. susret klapa Raspivano Bibinje - manifestacija kojom se predstavljaju dalmatinske klapske pjesme, autohtoni dalmatinski napjev te kultura i dalmatinski običaji, sa naglaskom na tradicionalne lokalne običaje.

Osmu godinu za redom održat će se „Bibinjski kogo" i opet uspješno predstaviti pripremu autohtonog bibinjskog jela - crne valjane manestre na sipi (manestrun), u prekrasnom ambijentu šetnice Taline. To ipak nije jedini adut gastronomskog bibinjskog ljeta jer će kroz tri dana održavanja šetnicu Taline zauzeti vrijedni proizvođači domaćih proizvoda u sklopu manifestacije „Bibinjski gušti". Bit će tu pripreme ukusnih jela, degustacija i bogatog glazbenog programa koji će prve večeri započeti nastupom klape Iskon.

Ljubitelje sporta razveselit će Bibinje summer run utrka i turniri odbojke na pijesku, dok zabave neće nedostajati ni na bibinjskim plažama gdje će se na 12 km obale na području Bibinja kroz cijelo ljeto na plažama Punta, Puntarožica, Karabani, Lipauska organizirati karaoke beach party-ji. Dječja lica razveselit će znanstvena radionica Balonijada i Gusarske ljetne igre.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti proslavit će se velikom feštom, uz pečenog vola, bogatu trpezu morskih plodova, glazbu uživo i ponudom lovačkih specijaliteta koje će u humanitarne svrhe pripremati bibinjski lovci. Dan Velike Gospe 15. kolovoza slavit će se uz koncert grupe Forum.

Točno u ponoć postavit će se hrvatska zastava u uvali Jaz čime se obilježava početak najvažnijeg dana za sve mještane Bibinja, proslavi zaštitnika mjesta sv. Roka 16. kolovoza uz procesiju oko Starog sela, a navečer slijedi zabava uz koncert grupe Dalmatino i Giuliana.
Direktor Turističke zajednice općine Bibinje, Jure Fuzul naglasio je da su pripreme programa bibinjskog ljeta započele odmah nakon završetka prošle sezone koja je za Bibinje kao destinaciju bila i više nego uspješna. Program se pomno formirao osluškujući želje mještana i gostiju koji se zadovoljni boravkom u Bibinjama vraćaju svake godine.

„Nadamo se da će svi mještani i posjetitelji uživati u programu koji smo pripremili te uživati u tradicionalno šarmantnoj atmosferi koja je odraz Bibinja kao idealnog mjesta za odmor." - istaknuo je Jure Fuzul direktor Turističke zajednice općine Bibinje.