ItalijaFest se nakon nedjelje seli na glavnu zadarsku pijacu. U razdoblju od 11. do 16. lipnja Zadrani se mogu upoznati s različitim talijanskim gastronomskim proizvodima i specijalitetima od regije do regije, nudeći tipične lokalne prehrambene proizvode i jela.
Toskana: suhomesnati proizvodi od svinjskoga i goveđeg mesa, te mesa divlje svinje; sušeni pršut, sirevi od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka;
Umbrija: suhomesnati proizvodi, svježi i odležali sirevi;
Basilicata: suhomesnati proizvodi, sirevi i kruh;
Puglia: suhomesnati proizvodi, sirevi, umaci, povrće konzervirano u ulju i octu;
Kalabrija: suhomesnati proizvodi, sirevi, nduja (pikantna pašteta u kobasici, za mazanje), umaci, povrće konzervirano u ulju i octu, kruh;
Campania: suhomesnati proizvodi, sirevi, tjestenine i kruh;
Sicilija: kolači od badema, kanole, marcipan, nugat, različito sušeno voće, arancini (pržene kuglice od riže), pizze, ručno izrađeni grissini; masline, na suncu sušene rajčice, različito ukiseljeno povrće (luk, češnjak, paprika) i fileti inćuna u ulju.
U utorak od 10 do 13 održat će se glavni događaj – priprema 500 porcija dagnji na više načina, koje će se spremati u velikom kotlu, nakon čega će se podijeliti građanima. Cijeli događaj će biti upotpunjen glazbenim programom prigodnim za talijansko ozračje.