Najljepši i najtiši reli na svijetu, kako ga nazivaju organizatori, i ove godine prolazi Hrvatskom a jedna od stanica bit će i zadarski Pozdrav suncu.

Nikola Tesla EV Rally Croatia je prvi rally isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe, te jedini na svijetu tog tipa. Reli se održava petu godinu uzastopno i međunarodnog je karaktera.60 timova tijekom osam dana vožnje rutom dugom 1.550 km prolazi kroz najljepše predjele Hrvatske; preko pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo atrakcija na ruti, koja je i službena "Zelena električna magistrala" s punionicama. Ruta obilazi najzanimljivije lokacije od kojih nijedna nije slučajno odabrana. U Zadru, na Pozdravu Suncu, sudionici se očekuju 7 . lipnja, nakon čega kreće na Kornate 8. lipnja te 9. lipnja u pravcu Zagreba

Luksuzna turistička e-tura spajanjem e-mobilnosti, ekologije i turizma omogućava sudionicima iz cijelog svijeta da vide ono najbolje od kulturne baštine, prirodnih ljepota do naše bogate wine/gastro ponude te luksuznih hotela. Cilj im je postavljanje punionica, promocija zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije, ekologije i izvrsnosti. Na ruti relija postavili su punionice električnih vozila na turistički najatraktivnijim lokacijama (Rovinj, NP Paklenica, Smiljan, Poreč,...) te uspostavili "Zelenu električnu turističku magistralu".

- Svake godine ovaj inovativan i jedinstveni turistički projekt pomiče granice i na najbolji način promovira hrvatsku u Europi i svijetu te obara rekorde i postavlja nove standarde. Prošle godine imali smo najveći broj Tesla vozila na trajektu te najveći broj Tesla vozila koja su se odjednom punila na jednom mjestu. Trošili smo dnevno između 4 i 5 MW struje, a punili smo na HEP-ovim trafostanicama što je fasciniralo sve natjecatelje, kažu organizatori.

Na svakoj zaustavnoj točki, sudionici će uživati u delicijama i vrhunskom vinu dok se odmaraju za sljedeću dionicu. Vožnja panoramskim cestama svake godine ostavlja natjecatelje bez daha dok istražujemo unutrašnjost Istre, preko otoka Cresa, Lošinja, Krka te otoka Paga s čudesnim mjesečevim krajolicima, grad Zadar sa kultnom instalacijom solarnih panela "Pozdrav Suncu" i Morskim Orguljama, rodno mjesta Nikole Tesle u Smiljanu i predivnog Zagreba u kojem će se održati završnica relija te svečana dodjela nagrada.

Projekt je prepoznat u svijetu od strane uglednih medija kao što su LA Times, Chicago Tribune, RTL, BBC i drugi koji redovno objavljuju pozitivne priloge.