ZADAR - Kada izgubite svaku nadu u budućnost ovog prostora, otiđite na humanitarni koncert Gimnazije Franje Petrića i vratit će vam se radost i osmijeh. Pametni, lipi, dobri - te tri čarobne riječi i sinoć je izrekla ravnateljica MIOC-a Blanka Pedišić nakon fenomenalne glazbene ali i plesne izvedbe svojih učenika. Zadarsko kazalište je bilo puno, atmosfera opuštena i kulturna. Sve ostalo je bilo bez zamjerke. Učenici matematičke gimnazije, mnogi od njih pohađaju i Glazbenu školu Blagoje Bersa, još jednom su pokazali zbog čega su posebni.

Njihove glazbene ali i plesne izvedbe bile su pravi talent show u kojem su pored učenika MIOC-a, sudjelovali i oni bivši, učenici koji su „odbjegli" te gostujući mladi glazbenici, od kojih je jedan stigao iz Slovenije, drugi s Korčule. Bilo je i izvedbi klasične glazbe, osobito rijetko viđeno sviranje na klaviru u troje, nagrađeno s gromkim pljeskom. Iako su svi zaslužili pet plus, nezahvalno bi bilo nekoga izostaviti a ne istaknuti te jake ženske vokale s kojima su zahtjevne pjesme zvučale bolje od studijski obrađenih originala. Za ovogodišnji koncert izvela se i jedna autorska skladba na engleskom, stvoren je muški kvartet, iskazao se školski bend kao i zbor kojem su se na kraju pridružili svi izvođači koje su voditelji „počastili" vatrometom šarenila.

Uz profesoricu Ivu Rončević, koncert je vodio maturant Luka Knez koji će svoje glumačko umijeće prikazati ponovno večeras u HNK u naslovnoj ulozi predstave Moj sin samo malo sporije hoda.
Nakon sjajnog koncerta učenika, nastavnici MIOC-a prekinuli su tradiciju te se nisu popeli na pozornicu kako bi svojom pjesmom završili humanitarni koncert- prihod od ulaznica namijenjen je liječenju Petre Zrilić.
Nastavničke boje branio je jedino Valentino Radman na gitari ali i s foto aparatom. Kako je bilo na koncertu GFP možete vidjeti  foto - galeriji našeg foto - reportera Marka Dimića: