Organizatori 2. izdanja Zadar Outdoor Festival najavili su Trail otoka Maslina.

Što je toliko primamljivo i zarazno kod trail i treking utrka?
Uživanje u prirodi, otkrivanje (nepoznatih) staza i puteljaka, kroz najraskošnije pejzaže, pomicanje vlastitih granica i nagrade u obliku spektakularnih pogleda i vidikovaca, samo su neki od razloga, koje navode trailaši.

Poslijednjih nekoliko godina raste popularnost ove vrste aktivnosti, a upravo činjenica da svaki sudinik ima priliku odabrati tempo i dužinu staze, čini trail i treking utrke jednako uzbudljivima i djeci, i odraslima, i rekreativncima i profesionalcima.

Zato je jedno od iznenađenja ovogodišnjeg Zadar Outdoor Festivala, upravo trail otoka maslina.

Kroz dvije dionice, dužine 8,7 km i 20,6 km, sudionici će imati priliku uživati u spektakularnom i vrlo raznolikom krajoliku otoka Ugljana.
Osim predivne morske obale, maslinika u srcu otoka, suhozida, sve do predivnih vidikovaca, cvjetnih livada, pa čak i malih spilja, sudionike na stazi prate krikovi galebova i mirisi dalmatinskog raslinja.

Start i cilj predviđeni su u Preku, a cijelo događanje pozdravlja i podržava turistička zajednica općine Preko i općina Preko.

Svega par nautičkih milja od Zadra, nalazi se otok maslina, pravi dragulj raznolikog pejzaža, mnogih doživljaja i skrivenih priča, započnite svoju na ovogodišnjoj trail utrci, koja se održava 12.05.2018.

Više informacija: www.zadaroutdoor.com

Svi sudionici trail-a imaju besplatan autobusni prijevoz, javnim gradskim linijama Liburnije, na relaciji Glavni gradski kolodvor - Gaženica.

Trajekt iz Gaženice za Preko kreće u 07:30 / 08:30 / 09:30
Brod iz Zadra za Preko kreće u 07:35 / 09:30

Jadrolinija odobrava 30% popusta svim sudionicima Zadar Outdoor trail utrke.
Popust se ostvaruje uz predočenje festivalske narukvice.